Connect with us

Останато

Иван Стојановиќ назначен за член на Управниот одбор на КБ Прво пензиско друштво АД Скопје

Објавено

на

Надзорниот одбор на КБ Прво пензиско друштво АД Скопје го избра Иван Стојановиќ за член на Управниот одбор на Друштвото, а Советот на експерти на Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување – МАПАС го одобри изборот и тој ќе ја извршува функцијата почнувајќи од 08.07.2023 година со мандат од четири години.

Иван Стојановиќ e дипломиран економист со повеќе од десет години менаџерско искуство на различни раководни позиции, во областа на банкарството и финансиите, со фокус на корпоративното банкарство и управувањето со кредитен ризик. На местото член на Управниот одбор во КБ Прво пензиско друштво доаѓа од позицијата директор на Дирекцијата за управување со кредитен ризик – Шпаркасе банка АД Скопје.

Покрај Иван Стојановиќ, како член на Управниот одбор на Друштвото, позицијата претседател и член на Управниот одбор на КБ Прво пензиско друштво АД Скопје останува доверена на Весна Стојановска, која е на челната позиција од 2016 година.

КБ Прво пензиско друштво АД Скопје произлезе од реформите во пензискиот систем во Република Северна Македонија и негова основна дејност е управување со пензиските фондови. Оваа година прослави 18 години постоење и во моментов во него работат околу 40 вработени.

Супервизор на капиталното финансирано пензиско осигурување е Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС).

Останато

Синдикатот на Халкбанк АД Скопје со општествено одговорна акција за донирање

Објавено

на

Во организација на Синдикатот на Халкбанк АД Скопје, вработените донираа облека, храна и постелнини за социјално ранливи семејства. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Економски факултет-Скопје свечено ги промовираше дипломираните студенти за академската 2022/2023 година

Објавено

на

Во Аулата на Економски факултет-Скопје се одржа свечената церемонија на која беа промовирани дипломираните студенти на прв циклус на студии за академската 2022/2023 година.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Реизбран Управниот одбор на КаСис АД

Објавено

на

Надзорниот Одбор на единствениот македонски процесор од областа на картичното работење, електронска трговија и сертифицирано биро за персонализација на картички КаСис АД повторно му ја даде довербата на актуелниот Управен одбор. г-ѓа Филомена Пљаковска – Аспровска, претседател и Главен извршен директор, г-ѓа Лидија Вучидолова – Богоевска, член и извршен директор и г-дин Дамјан Андоновски, член и извршен директор во наредните четири години ќе бидат на чело на компанијата која бележи континуиран раст во земјата и сигурно се пробива на пазарите во регионот.  (more…)

Продолжи со читање

Популарно