Connect with us

Домашни банки

Беркан Имери и Александар Иљов нови членови на Управниот одбор на Халкбанк АД Скопје

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје и во наредните две години ќе биде предводена од д-р Билал Суџубаши кој ќе продолжи да ја извршува функцијата Главен Извршен Директор и Претседател на Управниот одбор.

Но, Халкбанк АД Скопје продолжи со комплетирање на членовите на Управниот одбор откако по усвоените одлуки на Надзорниот одбор и претходно обезбедените согласности од страна на Народната банка, ги именуваше г-дин Беркан Имери и г-дин Александар Иљов за нови Извршни Директори и членови на Управниот одбор.

Согласно новите измени, во моментов Управниот одбор на Халкбанк АД Скопје го сочинуваат:

  • Д-р Билал Суџубаши – Главен Извршен Директор и Претседател на Управниот одбор;
  • Турхан Адеми – Извршен Директор и член на Управен одбор;
  • Беркан Имери – Извршен Директор и член на Управен одбор;
  • Александар Иљов – Извршен Директор и член на Управен одбор;

Домашни банки

ПроКредит Банка АД Скопје издаде нова емисија на акции во вредност од шест милиони евра

Објавено

на

ПроКредит Банка АД Скопје изврши зголемување на капиталот на банката за дополнителни 6.000.000 евра.(повеќе…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка започна со исплата на парична помош од социјална, детска и цивилна заштита

Објавено

на

НЛБ Банка денес на ден 05.03.2024 година започна со исплата на парична помош од социјална, детска и цивилна заштита.(повеќе…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ПроКредит Банка во соработка со ЕБОР го лансираше новиот ПроБиз пакет за поддршка на младите претприемачи

Објавено

на

ПроКредит Банка, во рамки на својата мисија за поддршка на локалните бизниси во деловната заедница, како дел од програмата Youth in Business на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) го креираше новото решение, ПроБиз – пакет наменет за поддршка на млади претприемачи.(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно