Connect with us

Останато

Економски факултет-Скопје свечено ги промовираше дипломираните студенти за академската 2022/2023 година

Објавено

на

Во Аулата на Економски факултет-Скопје се одржа свечената церемонија на која беа промовирани дипломираните студенти на прв циклус на студии за академската 2022/2023 година.

Согласно долгогодишната практика која ја негува Економскиот факултет – Скопје, Деканот, проф. д-р Предраг Трпески, во присуство на Проректорката за настава на Универзитетот „Св.Кирил и Методиј“ во Скопје, проф. д-р Соња Топузовска доделија ваучери во износ на едногодишна партиципација/школарина на студентите кои оствариле просек 10.00 од почетокот на нивното студирање:

Едон Реџепи, студент на департман Финансии,

Радан Станковиќ, студент на департман Меѓународна трговија,

Игор Стојков, студент на департман Менаџмент и претприемништво.

На студентите со највисок просек во студирањето кои дипломирале во учебната 2022/2023 година, им беа доделени посебни признанија за успех, оваа година имаме двајца студенти на генерација:

Габриела Козараова, департман Маркетинг, просек 9,88 и

Кристина Стоилковска, департман Е-бизнис, просек 9,88.

Втор најдобар успех во генерацијата остварил Александар Николовски, департман Финансиски менаџмент, просек 9.84 и Пале Ѓорѓиева, департман Е-бизнис, просек 9,75.

И оваа година во рамките на промоцијата како дел од прославата на годишнината од основањето на Економскиот факултет, се доделува награда за најдобар дипломски труд.

Комисијата за избор на најдобар дипломски труд (во состав: проф. д-р Калина Треневска, проф. д-р Александра Јанеска Илиев и проф. д-р Борче Треновски) за најдобар дипломски труд одбранет во учебната 2022/2023 го избра трудот на кандидатот Илија Васиљески, под наслов „Енергетската eфикасност и енергетската интензивност-економска процена на избрани земји од Европа“, под менторство на проф. д-р Пеце Недановски.

Деканот, проф.д-р Предраг Трпески, покрај ваучерите и посебните признанија за успех им ги врачи дипломите и на останатите студенти дипломирани во учебната 2022/2023 година.

Фото: Економски факултет-Скопје

Останато

Синдикатот на Халкбанк АД Скопје со општествено одговорна акција за донирање

Објавено

на

Во организација на Синдикатот на Халкбанк АД Скопје, вработените донираа облека, храна и постелнини за социјално ранливи семејства. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Реизбран Управниот одбор на КаСис АД

Објавено

на

Надзорниот Одбор на единствениот македонски процесор од областа на картичното работење, електронска трговија и сертифицирано биро за персонализација на картички КаСис АД повторно му ја даде довербата на актуелниот Управен одбор. г-ѓа Филомена Пљаковска – Аспровска, претседател и Главен извршен директор, г-ѓа Лидија Вучидолова – Богоевска, член и извршен директор и г-дин Дамјан Андоновски, член и извршен директор во наредните четири години ќе бидат на чело на компанијата која бележи континуиран раст во земјата и сигурно се пробива на пазарите во регионот.  (more…)

Продолжи со читање

Останато

На чекор поблиску до еднаква, дигитална иднина: Одржана сесија за вмрежување „Дигитална иднина, еднакви права“

Објавено

на

Во просториите на А1 Македонија, вчера беше одржана третата сесија за вмрежување: „Дигитална иднина, еднакви права“ (анг. Digital Future, Equal Rights) организирана од страна на Алијансата за родова еднаквост – ГЕА и А1 Македонија како еден од партнерите на ГЕА.  (more…)

Продолжи со читање

Популарно