Connect with us

Електронско банкарство

Халкбанк со нови функционалности за електронско и мобилно банкарство

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје воведува нови функционалности за електронско и мобилно банкарство, кои се однесуваат за онлајн аплицирање и одобрување за дебитна картичка, кредитна картичка и overdraft (дозволено пречекорување), без посета на банка.

Халкбанк е една од предводниците во имплементацијата на нови технолошки и информатички трендови и прва банка на пазарот што овозможи толу широка палета на дигитални производи меѓу кои се и Онлајн депозитот и Онлајн кредитот.

На овој начин, Халкбанк ја потврдува својата лидерска позиција во воведување нови иновативни, онлајн услуги на пазарот.

Домашни банки

Нова услуга на НЛБ Банка – со NLB Smart POS, мобилниот телефон станува ПОС терминал

Објавено

на

НЛБ Банка воведува нова услуга, целосно ново технолошко решение за прифаќање на бесконтактни плаќања со картички, NLB Smart POS, со кое трговците можат да го користат мобилниот телефон како ПОС терминал. NLB Smart POS е првата сертифицирана tap-on-phone мобилна Android апликација со функција на ПОС терминал во земјава, една од најнапредните технологии во областа на плаќањата со картички, која им овозможува на трговците да прифаќаат плаќања со картичка без дополнителен хардвер.(повеќе…)

Продолжи со читање

Електронско банкарство

Комерцијална банка: Извештаите за вкупно наплатени надоместоци во 2023 достапни во секое време на Интернет банка

Објавено

на

Одговорното управување со личните финансии е добра и корисна навика за секого. Согласно законските обврски и определбата за врвно корисничко искуство, Комерцијална банка преку Интернет банка им овозможи на своите клиенти и преглед на вкупно наплатените надоместоци за платежни услуги што ги користеле во 2023 година.(повеќе…)

Продолжи со читање

Електронско банкарство

Остануваат уште само неколку денови за гласање за најдобрите е-продавници за 2023 година

Објавено

на

Гласањето од јавноста за најдобрите во македонската е-трговија за 2023 година, кое се прави бесплатно на официјалната веб страница на овогодинешните награди за е-трговија – ecommerceawards.mk, ќе трае до 10 февруари (сабота) до крајот
на денот. По завршување на гласањето од јавноста, ќе следува гласање од жири комисија составена од ескперти во различни области поврзани со е-трговијата. На официјалната веб страница веќе се објавени членовите од жири комисијата кои ќе ги оценуваат е- трговците со најмногу собрани поени од јавноста на претстојните Награди за е-трговија –E-commerce Awards 2023.(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно