Connect with us

Останато

Економски факултет-Скопје свечено ги промовираше дипломираните студенти за академската 2021/2022 година

Објавено

на

Во Аулата на Економски факултет-Скопје се одржа свечената церемонија на која беа промовирани дипломираните студенти на прв циклус на студии за академската 2021/2022 година.

Воедно, на церемонијата беа прогласени најдобрите студенти, најдобриот дипломски труд и студенти со просек над 9,00.

Најдобри студенти од генерацијата запишани 2018/2019 и дипломирани во учебната 2021/2022:

Васил Лазаревиќ (студент на генерација) – департман Сметководство и ревизија, просек 9,75

Петар Јанакиевски – департман Финансиски менаџмент, просек 9,59

Илина Дамческа – департман Маркетинг, просек 9,59

Најдобар дипломски труд одбранет во учебната 2021/2022:

Трудот на кандидатот Милица Трајковска, под наслов „Анализа на инвеститорите во криптовалути“, а под менторство на проф.д-р Никола Левков.

*Комисијата за избор на најдобар дипломски труд е составена од: проф. д-р Калина Треневска, проф. д-р Александра Јанеска Илиев и проф. д-р Борче Треновски).

Студенти кои дипломирале со особена успешност и просек над 9,00:

Ана Серафимова, просек 9,41

Миа Цубалеска, просек 9,28

Ива Цветановска, просек 9,28

Наталија Василеска, просек 9,25

Петар Трајковски, просек 9,25

Дејан Зафирев, просек 9,22

Павлина Лефкоска, просек 9,22

Ива Динова, просек 9,09

Ана Лазаревска, просек 9,09

Деканот на Економски факултет-Скопје, проф. д-р Предраг Трпески им ги врачи дипломите и на останатите студенти на прв циклус студии, дипломирани во учебната 2021/2022 година.

Фото: Економски факултет-Скопје

Останато

Невработеноста во еврозоната на рекордно ниско ниво од 6,5 проценти

Објавено

на

Невработеноста во еврозоната падна на рекордно ниско ниво од 6,5 проценти во октомври, покажуваат бројките што ги објави „Евростат“, статистичката агенција на ЕУ. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Просечната плата во октомври во Црна Гора изнесувала 720 евра

Објавено

на

Просечната плата без даноци и придонеси во Црна Гора во октомври, според податоците на Управата за статистика (Монстат), изнесувала 720 евра и е за 0,3 проценти повисока од септември. (more…)

Продолжи со читање

Останато

ЛЕСНО Е КОГА ИМАШ ИЗОБИЛСТВО НА ЗЛАТО – Гана набавката на нафта ќе ја плаќа во злато наместо во долари

Објавено

на

Владата на Гана работи на план да купува нафта со плаќање во злато наместо со долари, објави на Фејсбук, потпретседателот на државата Махамуду Бавумиа. (more…)

Продолжи со читање

Популарно