Connect with us

Домашни банки

Татковство – нов бенефит за вработените во Стопанска банка АД-Скопје

Објавено

на

Кога семејството расте, Стопанска банка АД-Скопје e тука да сподели радост и да помогне во создавањето на трајни сеќавања.

Затоа, покрај подарок за новороденчето, Банката на своите вработени, штом станат татковци, им одобрува платено отсуство во траење од 15 работни денови, дополнително на деновите што следуваат од колективниот договор.

Стопанска банка АД – Скопје со оваа одлука станува една од првите компании во државата која во согласност со EU Work-Life Balance директивата, воведува платено отсуство за татковство, со цел унапредување на балансот помеѓу работата и приватниот живот на вработените.

Домашни банки

ПроКредит Банка АД Скопје издаде нова емисија на акции во вредност од шест милиони евра

Објавено

на

ПроКредит Банка АД Скопје изврши зголемување на капиталот на банката за дополнителни 6.000.000 евра.(повеќе…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка започна со исплата на парична помош од социјална, детска и цивилна заштита

Објавено

на

НЛБ Банка денес на ден 05.03.2024 година започна со исплата на парична помош од социјална, детска и цивилна заштита.(повеќе…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ПроКредит Банка во соработка со ЕБОР го лансираше новиот ПроБиз пакет за поддршка на младите претприемачи

Објавено

на

ПроКредит Банка, во рамки на својата мисија за поддршка на локалните бизниси во деловната заедница, како дел од програмата Youth in Business на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) го креираше новото решение, ПроБиз – пакет наменет за поддршка на млади претприемачи.(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно