Connect with us

Продукти

Вашиот дом нека штеди енергија и пари со кредитот за енергетска ефикасност на Комерцијална банка и ЕБОР

Објавено

на

Вашиот дом може да штеди енергија и пари. Направете го вашиот дом енергетски ефикасен со Кредитот за енергетска ефикасност на Комерцијална банка, кој е дел од GEFF програмата на Европската банка за обнова и развој.

Кредитот за енергетска ефикасност ви овозможува инвестиции во енергетски ефикасни решенија, со кои ги смалувате трошоците за енергија и ја чувате животната средина. И, што е најважно доаѓа со:

  • Грант до 20 % од кредитот,
  • Каматна стапка од 7,152 % годишно,
  • Максимален износ до 50.000 евра,
  • Рок на отплата до 20 години.

Обезбедете си двојна заштеда со енергетска ефикасност на вашиот дом преку кредитот на Комерцијална банка, кој нуди многу можности за „зелено“ инвестирање.

Кредитот за енергетска ефикасност може да се користи за термоизолација на фасадата, замена на старите врати и прозорци, како и за набавка на печки/котли на биомаса, котли на гас, соларни колектори за топла вода, фотоволтаични системи, топлински пумпи, високоефикасно и нискотемпературно осветлување, балансирана механичка вентилација, акумулациски бојлери за топла вода.

Сите информации за кредитот може да ги добиете на следниот линк.

Банки

„И ОДМОР, И ЗАШТЕДА“ – промотивен орочен депозит на ПроКредит Банка со атрактивни каматни стапки на само 13 месеци

Објавено

на

Во летните денови, вистински предизвик е да се најде рамнотежа помеѓу штедењето и уживањето. Токму затоа, ПроКредит како одговорна банка, преку мотото “И одмор, и заштеда” ја поттикнува културата на штедење со понудата за орочен депозит со атрактивни каматни стапки и рок на орочување од само 13 месеци.

Во промотивниот период, ПроКредит нуди фиксни каматни стапки до 3.6% за денари на рок од 13 месеци и до 2.5% за евра на рок од само 13 месеци.

Краткиот рок на орочување е бенефит кој клиентите посебно го ценат, бидејќи за приближно една година парите повторно им се на располагање и можат да прават нови планови за иднина. Па така, доколку започнете со штедење денес, вашата заштеда за летниот одмор наредната година е веќе загарантирана бидејќи каматата е фиксна.

ПроКредит банка како единствена банка со 100% германски капитал во нашата земја, во изминатите 20 години се стекна со репутација на доверлива и стабилна банка со висока ликвидност и со висок кредитен рејтинг, што ја прави прв избор за штедење на бројни клиенти.

Покрај сигурната заштеда за иднината, за прв пат на нашиот пазар ПроКредит Банка носи и уникатна поволност – бесплатни девизни приливи од странство до крајот на годината за сите нови клиенти кои ќе отворат сметка во промотивниот период до 31 август, што е дополнителна заштеда на трошоци. Имајќи ја предвид специфичноста на трансакциите со странство, банката обезбедува поддршка и високо-професионална услуга од лични банкарски советници кои можат да одговорат на сите барања поврзани со овие трансакции.

ПроКредит Банка е препознатлива по своите современи дигитални банкарски услуги, па така и аплицирањето за промотивните услуги може да се направи брзо и лесно, целосно онлајн на веб страната на банката.

Искористете ја промотивната понуда за штедење и девизини трансфери и аплицирајте на следните линкови.

Апликација за штедење: ProCredit Bank – Апликација за отворање орочен депозит (pcb.mk)

Апликација за отворање сметка со бесплатни приливи од странство: ProCredit Bank Основен пакет (pcb.mk)

Продолжи со читање

Продукти

Станбениот кредит на Комерцијална банка сега е без трошоци за одобрување и проценка и те носи уште поблиску до нов дом

Објавено

на

Сега си уште поблиску до твојот нов дом! Станбениот кредит на Комерцијална банка носи широка насмевка на твоето лице затоа што сега го добиваш без надомест за одобрување и процена.

Искористи го промотивниот период до 30 септември оваа година и направи чекор напред во твојата и во удобноста на твоето семејство.

Со Станбениот кредит на Комерцијална банка имаш повеќе причини и можности да го направиш тоа:

  • Без надомест за одобрување и процена до 30.09.2024
  • Фиксна каматна стапка за 5 години, со или без вклучено животно осигурување,
  • Фиксна каматна стапка за 10 години, со или без вклучено животно осигурување.

Таблица за множење не ти е потребна бидејќи калкулаторот на Комерцијална банка ќе ги направи сите пресметки за тебе и ќе ти помогне да го направиш најдобриот избор.

Кредитот е наменет за купување, изградба, доградба или реконструкција на стан, куќа или деловен простор, како и за купување градежно земјиште или недвижен имот во странство.

Дознај повеќе, пресметај рата и поднеси податоци за вработените во Комерцијална банка да те контактираат преку следниот линк: https://www.kb.mk/stanben.nspx

Продолжи со читање

Продукти

Промотивно во НЛБ Банка, НЛБ Супер депозити со атрактивни каматни стапки

Објавено

на

Од денеска 15 јули, НЛБ Банка воведува нова, промотивна понуда за депозити за физички лица со атрактивни каматни стапки за штедни влогови во денари и во евра. Дизајнирана за сите оние кои сакаат да го максимизираат растот на своите средства, промотивната понуда на НЛБ Банка нуди конкурентни каматни стапки и сигурност на штедните влогови.

Промоцијата која се однесува на ново-склучени договори за штедење е со важност до крајот на септември и нуди СУПЕР депозитни продукти со фиксни каматни стапки и тоа: за депозити во денари – каматни стапки до 4%, и за депозити во евра – каматни стапки до 3%, со рок на орочување до 25 месеци.

Отворањето на депозитна сметка во НЛБ Банка е брз и едноставен процес. Клиентите можат да ја посетат која било експозитура на Банката и да добијат персонализирана услуга и искусен тим на финансиски експерти кој ќе им помогне да ја изберат вистинската опција за депозит.

Повеќе детали за промотивната понуда на НЛБ Банка може да се добијат во експозитурите на Банката, преку контакт центарот на телефонскиот број: 02/15 600 или на веб страницата на Банката, на линкот: НЛБ Супер депозит.

Продолжи со читање

Популарно