Connect with us

Домашни банки

Халкбанк со тројца нови членови на Управниот одбор – Беркан Имери, Александар Иљов и Мухамед Хаџипази

Објавено

на

Насочени кон долгорочната визија за успешен раст и развој, Хакбанк АД Скопје донесе одлука за промена во својот менаџерски тим, со која ќе се овозможи континуитет на досегашното успешно работење на банката.  Имено, од моментот на доаѓањето на македонскиот пазар,  преку посветеноста, стабилниот раст, пазарната ориентираност и поддршката од матичната банка, Халкбанк успеа да стане дел од големата банкарска петорка и една од системски значајните банки во државата. А денес, Банката располага со актива од речиси 1,4 милијарди евра.

Согласно донесената одлука од Надзорниот Одбор на Банката, досегашните членови на управниот одбор, г-дин Турхан Адеми, г-ѓа Букет Геречџи и г-дин Томче Тасевски, ќе бидат наследени од нивните помлади колеги кои преку стекнатите искуства и ескпертиза, својата енергија ќе ја насочат во лидерските позиции на банката.

Со предложените нови членови на Управниот Одбор од редовите на вработените – г-дин Беркан Имери, г-дин Александар Иљов и г-дин Мухамед Хаџипази, се создава можност за кадровско поместување во раководните структури, за кариерно напредување и за развој на персоналот во компанијата –пракса за која Халкбанк постојано се залага.

Новите членови на УО се очекува да продолжат со успешната работа како и нивните претходници, што ќе овозможи натамошен раст и остварување на заедничката визија. За таа цел, Банката ја започнува редовната постапка за нивно лиценцирање од страна на Народната банка, согласно Законот за банките.

Халкбанк АД Скопје искажува огромна благодарност до г-дин Турхан Адеми, г-ѓа Букет Геречџи и г-дин Томче Тасевски  за дадениот, исклучителен придонес во креирање на успехот на Банката.

Домашни банки

Комерцијална банка прогласена за „Банка на годината во 2023“ од магазинот The Banker

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје е прогласена за „Банка на годината во 2023 година во Република Северна Македонија“ од угледниот финансиски магазин The Banker. Оваа престижна награда и е доделена на Комерцијална банка по јубилеен 10-ти пат. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Личниот пристап кон клиентите е клучен за градење доверба

Објавено

на

Банките се двигатели на секоја економија, а нивната одговорност кон клиентите е повеќеслојна и поеднакво се однесува и на бизнисите (правните лица) и на поединците (физичките лица). (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Доделен автомобилот TESLA на среќниот добитник во наградната игра на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Најсреќниот добитник во големата наградна игра на Стопанска банка, Ацо Савиќ, вчера (23 ноември) пред просториите на Банката во центарот на Скопје ги доби клучевите од новиот автомобил TESLA model 3. Автомобилот е главната награда од наградната игра на Стопанска банка со Mastercard платежните картички „Најбрзо до Тесла возило со СБ”, која траеше од 1 јули до 31 октомври. (more…)

Продолжи со читање

Популарно