Connect with us

Депозити

Предрасуда е дека жените и штедењетo не одат заедно!

Објавено

на

Ако сте една од оние жени кои ги превземаат работите во свои раце, мислат на иднината и сакаат да вложуваат, овој текст сигурно е за Вас!

Да почнеме од почеток!

Предрасуда е дека жените и штедењетo не одат заедно, а светот на финансиите и инвестициите го владеат целосно мажите или сликата за жената која е посветена само на семејството, а нема време за деловни размислувања. Жената која само троши, а кога станува збор за штедење или вложување, грижата околу овие прашања ја препушта на својот партнер. Ваквите предрасуди одамна се надминати.

Финансиската независност носи многу предности, а животните цели се постигнуваат со постепено и долгорочно штедење.

Имате стабилна работа која Ви овозможува да имате мали заштеди, истите сакате да се на сигурно и да се оплодуваат. Не сакате штедењето да Ви претставува напор, туку процес кој ќе биде прилагоден на вашите потреби, со можност за дополнителни вложувања во секое време!

Секоја модерна жена е добро информиранa, отворена е да ги ислуша советите и размислувањата на другите, но секогаш одлучува по сопствено убедување. Ги проверува информациите, настојува да ги има сите можности на увид. Факт е дека со енергетско – економската криза, вложувањата во акции бележат негативен индекс, а штедењето во банка сеуште е најсигурна и најстабилна опција.

Важно е редовно да ги следите понудите на македонските банки. Во моментов УНИБанка е една од банките која има највисоки каматни стапки за штедење, дури до 3,5% што е највисока стапка последниве години.

Позитивно е што можете во секое време да го следите растот на депозитот преку електронското и мобилното банкарство на УНИБанка, а фактот дека депозитите се осигурани во Фондот за осигурување на депозити претставува дополнителна сигурност.

За депозит во износ повисок од 615.000 мкд, имате можност дури и за стимулативна каматна стапка. Едноставно колку повеќе вложувате, толку повеќе добивате!

Звучи неверојатно, ќе се сложите?!

Депозити

Заврши растот на каматите на депозитите – некои каматни стапки почнаа и да паѓаат?

Објавено

на

Кратко траеше радоста на штедачите од зголемените каматни стапки на депозитите во домашните банки. Од 1 јануари веќе започна надолен тренд кај некои банки, кој се очекува да продолжи и во текот на новата година. Стабилизирањето на референтните каматни стапки на централните банки кон крајот на минатата година беше сигнал за македонските банки прво да го запрат растот на каматите на депозитите. Како и колку тоа ќе се рефлектира и на каматите на кредитите допрва ќе видиме.(повеќе…)

Продолжи со читање

Депозити

„Растеме заедно“ – Детско штедење од Стопанска банка а.д. Битола со фиксна каматна стапка 4,1%

Објавено

на

Стопанска банка а.д. Битола своето портфолио на производи го дополни со нов денарски депозит – детско штедење со промотивна фиксна каматна стапка од неверојатни 4,1%, со рок на орочување 36 месеци. Детското штедење е наменето за деца од нивното раѓање па се до 18 годишна возраст.(повеќе…)

Продолжи со читање

Депозити

Одбележан Светскиот ден на штедењето, промовиран Букварот за финансиска едукација и доделување детско штедење на Идолите на Халки

Објавено

на

Со целодневна едукативно-забавна работилница за деца, промоција и видеопроекции и многу музика, Халкбанк АД Скопје вчера во Градскиот парк во Скопје го одбележа 31 Октомври, Светскиот ден на штедењето. Со тоа беше заокружена кампањата „Среќата е во малите чекори“ и низата активности со кои банката го одбележа месец октомври.(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно