Connect with us

Домашни банки

Членот на НО на Комерцијална банка Горан Антевски купи 100 акции од банката

Објавено

на

Овој период е одличен за инвестирање во Комерцијална банка АД Скопје, а тоа го потврдува и информацијата дека се поголем е бројот на членови на одборот на директори на Комерцијална банка кои купуваат акции од Банката.

Генералниот менаџер на “Раде Кончар-ТЕП” и член на Надзорниот одбор на Комерцијална банка АД Скопје, г-н Горан Антевски го зголеми својот удел во Комерцијална банка со купување на 100 обични акции.

„Комерцијална банка АД Скопје известува дека г-н Горан Антевски, Член на Надзорниот одбор на Банката, се стекна со 100 обични акции издадени од Комерцијална банка АД Скопје.”, се вели во соопштението објавено на Македонска берза.

Согласно пресметките на Банкарство, просечната вредност по акција на Комерцијална банка на ден 15.02.2024 година кога е објавена информацијата, а согласно податоците од Македонска берза изнесувала 16.649,00 денари, што значи дека блок трансакцијата за 100 обични акции изнесувала околу 1,66 милиони денари или приближно 27.000 евра.

Претходно, со идентичен број на акции од Комерцијална банка се стекнаа главниот оперативен директор и член на Управниот одбор, г-н Илија Илоски, како и главниот директор за корпоративно банкарство и член на УО, г-ѓа Билјана Максимовска – Поповиќ.

Со купувањето на акциите, членови на менаџментот на Комерцијална банка АД Скопје не само што покажуваат верба во стабилноста и успешноста на банката со која раководат, туку и сигнализираат дека е погодно време е за вложување во неа.

Ова предизвикува позитивна реакција на пазарот, бидејќи буди се поголем интерес кај инвеститорите. Тоа придонесува за константен пораст на цената на акција, но и зголемен апетит кај акционерите кои очекуваат да добијат “солена” дивиденда за одлично сработената 2023 година која резултираше за зголемен профит на Комерцијална банка АД Скопје од фантастични 58,2 милиони евра.

Домашни банки

ПроКредит Банка АД Скопје издаде нова емисија на акции во вредност од шест милиони евра

Објавено

на

ПроКредит Банка АД Скопје изврши зголемување на капиталот на банката за дополнителни 6.000.000 евра.(повеќе…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка започна со исплата на парична помош од социјална, детска и цивилна заштита

Објавено

на

НЛБ Банка денес на ден 05.03.2024 година започна со исплата на парична помош од социјална, детска и цивилна заштита.(повеќе…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ПроКредит Банка во соработка со ЕБОР го лансираше новиот ПроБиз пакет за поддршка на младите претприемачи

Објавено

на

ПроКредит Банка, во рамки на својата мисија за поддршка на локалните бизниси во деловната заедница, како дел од програмата Youth in Business на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) го креираше новото решение, ПроБиз – пакет наменет за поддршка на млади претприемачи.(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно