Connect with us

Осигурување

Триглав Осигурување Живот АД Скопје со низа привилегии за корисниците на кредит во Халкбанк АД Скопје

Објавено

на

Живеењето во модерно време не наведува на многу компромиси, каква иднина не очекува, дали да се лишиме од посакуваните нешта или пак дали токму сега е вистинското време да инвестираме во нешто кое ни недостасува?

Секој сака нов дом или да си го овозможи она за коешто отсекогаш сонувал. Размислуваме, бараме опции, но секогаш постои страв и несигурност од тоа каква иднина не очекува. Тргнувајќи од ова многу често размислување кај секој од нас Триглав осигурување Живот во својата палета на производи го понуди и осигурувањето на Живот за корисници на кредит производ кој нуди сигурна и безбедна иднина секој корисник на кредит во Халкбанк АД Скопје.

Линијата на осигурување нуди покритие за потрошувачки, хипотекарен или станбен кредит, при што Триглав Живот нуди отплата на преостанатиот дел од кредитот при евентуален несакан штетен настан на корисникот на кредитот. Во тој случај семејството на корисникот на кредит е ослободено од било каква обврска кон преостанатата исплата на кредитното задолжување. Бенефиција плус е што корисникот кој има склучено полиса за осигурување на живот многу поедноставно и побрзо добива одобрување на бараниот износ за кредитирање. Овие производи на Банката се дополнително обезбедени и со полиса за осигурување од незгода која Банката ја издава од Халк Осигурување АД Скопје, со што клиентите добиваат дополнителна заштита во случај на несакан несреќен настан, а со тоа и еден комплетен пакет на осигурување со максимална заштита.

Направивме повеќе модели како можност за уплата на премијата за осигурување па така кај станбените и хипотекарните кредити е понудена можност за еднократна или годишна уплата во зависност од изборот на кредитобарателот, а потрошувачките кредити се со можност за еднократна уплата на премијата за осигурување.

Успешната соработка на Халкбанк АД Скопје и Триглав осигурување Живот е веќе докажана низ годините наназад и многу наши граѓани, корисници на кредит во Банката кои склучиле и полиса за животно осигурување веќе ги почувствувале привилегиите кои ги нуди ова партнерство.

Животот е сега. Преточете ги своите мечти во реалност, а ние ќе се погрижиме да останете безбедни и сигурни.

Сè ќе биде во ред.

Осигурување

Триглав Осигурување со нов производ за осигурување на дом – Мој дом

Објавено

на

Триглав Осигурување го воведува Мој дом – нов производ за осигурување на домот. Мој дом нуди избор на повеќе пакети на покритија. Клиентите имаат можност да изберат пакет во согласност со нивните потреби и можности, како и да додадат во својот пакет одредени дополнителни покритија и предмети на осигурување и на тој начин самите да го креираат осигурувањето за својот дом. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Вложувањата во осигурување пораснаа 19%, надминаа 48 милиони евра за три месеци

Објавено

на

Приватното здравствено осигурување и понатаму е најпопуларно доброволно осигурување со раст на продажбата од 63 отсто. Вложувањата во осигурување имот достигнаа 10 милиони евра за три месеци, а солидни растови има кај патничкото осигурување и кај каско осигурувањето на моторни возила. (more…)

Продолжи со читање

Осигурување

Над 305.000 граѓани имаат животно осигурување, вложиле 37 милиони евра

Објавено

на

Вложувањата во осигурување живот пораснале за 14 отсто во 2022 година, а најголемо учество во нив имаат инвестициите во животно осигурување со штедна компонента кои изнесуваат 20,1 милиони евра. Истовремено вкупните исплати на осигурителите кон осигурениците пораснале за 18,5 отсто, изнесуваат 14,5 милиони евра и вклучуваат: доживување, прекин на осигурување или смрт на осигуреник. Петте друштва за осигурување живот се солидно капитализирани и минатата година ја завршија со вкупна актива вредна 187 милиони евра. (more…)

Продолжи со читање

Популарно