Connect with us

Домашни банки

Халкбанк ги зголеми платите на своите вработени во просек за 14%

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје изврши генерално покачување на платите на сите, над 700 вработени во банката на ниво на просек од 14%, со што најзначително се влијае на пораст на најниската плата во банката. Со ова Банката уште еднаш ја потврди својата грижа за обезбедување континуиран развој и мотивација на вработените кои се еден од главните чинители на успешното работење на банката.

Успехот и брзата и стабилна експанзија на Халкбанк на македонскиот финансиски пазар и постојаното подобрување на резултатите од година во година, меѓу другото се базира и на фактот дека во Банката се посветува исклучително внимание во инвестиции во човечки капитал и условите за работа. Со својот придонес кон развојот на банката, вработените стануваат дел од самиот раст и токму затоа во долгорочната стратегија на банката тие се еден од најсилните столбови.

Халкбанк ланската година ја заврши со профит од над 12 милиони евра и истиот, како и секоја година, сразмерно го распредели за реинвестирање, за грижа за вработените и за инвестирање во проекти од општествена одговорност, потврдувајќи уште еднаш дека не ги следи само бизнис интересите, туку дека своето внимание го насочува кон развој на целото општество.

Домашни банки

Личниот пристап кон клиентите е клучен за градење доверба

Објавено

на

Банките се двигатели на секоја економија, а нивната одговорност кон клиентите е повеќеслојна и поеднакво се однесува и на бизнисите (правните лица) и на поединците (физичките лица). (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Доделен автомобилот TESLA на среќниот добитник во наградната игра на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Најсреќниот добитник во големата наградна игра на Стопанска банка, Ацо Савиќ, вчера (23 ноември) пред просториите на Банката во центарот на Скопје ги доби клучевите од новиот автомобил TESLA model 3. Автомобилот е главната награда од наградната игра на Стопанска банка со Mastercard платежните картички „Најбрзо до Тесла возило со СБ”, која траеше од 1 јули до 31 октомври. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ЕБОР одобри 9 милиони ЕУР кредит на ПроКредит Банка во Северна Македонија

Објавено

на

Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) доделува нови средства за поддршка на младите претприемачи и основање на бизниси, како и за промовирање на зелени финансии во Северна Македонија, преку финансискиот пакет од 9 милиони ЕУР одобрен за ПроКредит Банка. (more…)

Продолжи со читање

Популарно