Connect with us

Продукти

Diners Club Македонија со голема наградна игра „КОГА ПОВЕЌЕ ЗНАЧИ ПОВЕЌЕ“

Објавено

на

Diners Club Македонија, во пресрет на својот 30-годишен јубилеј, ја наградува вашата доверба и лојалност! По тој повод започна големата наградна игра „Кога повеќе значи повеќе“. 

Доколку сакаш нов автомобил или пак да добиеш вредни парични награди, учествувај во наградната игра која трае од 15.05.2024 до 26.12.2024 година. 

Во наградната игра можат да учествуваат сите полнолетни физички лица, постоечки и нови членови на Diners Club, кои ќе направат трансакција на рати во износ еднаков или поголем од 3.000 денари, а со тоа добиваат неограничен број на шанси за учество во тековниот месец. Доколку едно лице биде добитник на награда во тековниот месец, следниот месец може повторно да учествува со трансакциите од тековниот месец, а сите трансакции од целиот период учествуваат во главното извлекување. 

Покрај главната награда „Peugeot 208“, ќе бидат доделени неделни и месечни парични награди за времетрaење на наградната игра:

• 26 награди по 3.000 денари

• 13 награди по 20.000 денари

• 7 награди по 30.000 денари 

Правилата за учество во наградната игра може да ги погледнете на следниот линк, а доколку сѐ уште немате Diners Club  картичка, можете да аплицирате ТУКА

Добитниците на наградната игра ќе бидат извлечени по електронски пат, преку компјутерска селекција.  Извлекувањето за главната награда ќе се спроведе на 27 декември, во просториите на Diners Club Македонија. Добитниците на наградите ќе бидат објавени во рок од 24 часа од извлекувањето на наградите на нивната контакт имејл адреса и контакт телефон, како и на веб-страницата на организаторот www.diners.mk.

Не пропуштајте ја шансата да станете добитник на една од многуте награди, колку повеќе трансакции, толку повеќе шанси за добивка.

30 години Diners Club Македонија ‒ „Кога повеќе значи повеќе“!

Платежни картички

Подготовката за пат не е целосна без Visa Travel на Халкбанк

Објавено

на

Како што се приближува времето на празници и големиот број неработни денови, многумина се подготвуваат да заминат на пат низ државата или во некоја од странските земји. Иако овој период е идеален за празнична авантура и истражување на различни возбудливи локации, за да се обезбеди непречено и пријатно патување, пожелно е што е можно подобро однапред да се подготвите за вашата претстојна авантура. Еве неколку совети кои ќе ви помогнат во тоа:

Планирајте однапред – Патувањата во време на празници често значат зголемена гужва и повисоки цени. Врз основа на вашето истражување, однапред резервирајте го сместувањето и превозот. Споредете ги цените, читајте рецензии и изберете ги опциите што им одговараат на вашите преференции и буџет.

Спакувајте лесен багаж – Спакувајте ги само најосновните работи за да избегнете носење на тежок багаж. Проверете ја временската прогноза за локацијата на која патувате и спакувајте се во склад со тоа.

Подгответе ги патните документи – Проверете ги условите за пасош и виза за вашата дестинација и погрижете се вашата патна исправа да важи најмалку шест месеци по планираниот датум на поаѓање. Направете копии од вашите патни документи и чувајте ги физичките и дигиталните копии на безбедно место.

Креирајте буџет – Воспоставете реален буџет за патување за да можете да ги одредите ограничувањата за трошење. Истражете ги просечните трошоци за вашата дестинација и соодветно распределете ги средствата, а бидете сигурни да вклучите и фонд за непредвидени трошоци. Секако, потребно е навреме да аплицирате и за платежна картичка, која ќе ги задоволи сите ваши потреби и финансии за време на патувањето.

Идеален придружник на вакви патувања е кредитната платежна картичка Visa Travel на Халкбанк, која нуди низа бенефиции за време на патувањето и особено е наменета за клиенти кои често патуваат или сакаат да патуваат низ Европа со автомобил.

Картичката се карактеризира со: кредитен лимит до максимум 300.000 денари во зависност од кредитоспособноста, до пет плати вкупна кредитна изложеност по кредитни платежни картички, достапност на средствата 24/7 преку АТМ или преку домашната и меѓународната мрежа на ПОС терминали кои овозможуваат плаќање со Visa картички и минимален месечен износ за враќање на средства од 3%, кој понатаму може повторно да се користи.

Со Visa Travel корисникот добива бенефиции како Халк Асистенција на пат од Халк Осигурување АД Скопје, бесплатно патничко осигурување со покритие од 10 дена за првата година, како и 10% намалување на цените на сите полиси за доброволно осигурување преку Халк Осигурување АД Скопје. На корисникот му следува и пристап до Drive Angel – мобилна апликација која ги предупредува возачите на небезбедно возење, овозможува итни повици и повици во случај на несреќа.

Корисникот на Visa Travel картичката може да ги ужива и поволностите како плаќање на рати без камата и собирање бонус поени кај одредени трговци  и користење на истите при секојдневните пазарувања на ПОС терминалите на Халкбанк АД Скопје.

Покрај тоа, доколку со Visa Travel картичката се направи резервација на Booking.com преку линкот наведен на веб страната на Халкбанк АД Скопје, 60 дена по  успешно реализираниот престој,  4% од платениот износ ќе биде рефундиран на трансакциската сметка која е поврзана со картичката.

Продолжи со читање

Платежни картички

Аплицирај за кредитна картичка од Халкбанк и добиј 1.000 или 2.000 денари во вид на бонус поени

Објавено

на

Сите клиенти кои ќе аплицираат за кредитна картичка од Халкбанк имаат можност да добијат 1.000 или 2.000 денари во вид на бонус поени на својата кредитна картичка кои веднаш можат да ги искористат за пазарување на првиот ПОС терминал на Банката.

Со најновата понуда на Халкбанк, првите 1000 активирани картички за кои е аплицирано во филијалите на банката ќе добијат 1.000 денари во вид на бонус поени, додека 2.000 денари во вид на бонус поени ќе добијат првите 500 клиенти кои аплицирале за кредитна картичка преку електронското банкарство на Халкбанк.

Бонус поените се вредносно еднакви на пари, односно 1 поен = 1денар и истите можат да се искористат на кое било продажно место каде постои ПОС терминaл на Халкбанк. Со едноставно вметнување на картичката во терминалот, се користи опцијата –искористи бонус поени, се наведува сумата на поени која се сака да се искористи и плаќањето ќе биде реализирано откако ќе се потврди трансакцијата со ПИН код. 

Истовремено, при пазарување со кредитната картичка издадена од Халкбанк во пре-дефинирани периоди на различни типови продажни места објавени од страна на Банката, во иднина можат да се заработуваат нови бонус поени од купувањата што секојдневно се реализираат. Бонус поените се дел од бонус програмата со која Халкбанк континуирано спроведува различни бонус кампањи и ги наградува своите клиенти кои се корисници на Мастеркард и Виза кредитни картички.

Затоа побрзајте и искористете ја можноста да добиете дополителни средства со вашата кредитна картичка и истовремено во иднина да заработувате со бонус програмата на Халкбанк.

Продолжи со читање

Пакети

Приматели на плата – Рационалното управување со финансиските средства еклучно за безгрижна иднина

Објавено

на

Без разлика дали се работи за штедење за пензија, купување куќа или финансирање на образованието на вашите деца, планирањето однапред го намалува финансискиот стрес и несигурноста. Сознанието дека ги контролирате вашите финансии и имате план за иднината, може да ви донесе мир на умот и ви овозможува да се фокусирате на други аспекти од вашиот живот без постојано да се грижите за пари.

Помеѓу многубројните иновативни и корисни банкарски услуги за корисниците, Халкбанк АД Скопје ја воведе и услугата „Приматели на плата”, која што покрај обезбедување пристап до паричните средства на трансакциската сметка, носи и низа други значајни бенефиции за секој клиент. Секој што ќе отвори тековна сметка во Халкбанк и преку наведената сметка остварува редовен личен доход, како примател на плата, добива можност за користење на Mastercard Debit Contactless дебитна картичка со која на клиентот му е овозможено да подигнува готовина од банкоматите на сите банки во земјата без провизија.

Друга бенефиција за примателите на плата е можноста за дозволено пречекорување на трансакциската сметка во висина до три месечни плати. Со станување клиент со плата во Халкбанк, секој може да избере да добие дебитна, но и кредитна картичка од светските брендови Visa и MasterCard. Со кредитните картички клиентите можат да купуваат на рати без камата на мрежата на ПОС терминали со кои Банката има склучено договор за рати без камата. Корисниците на кредитните картички, Халкбанк ги наградува и со Бонус програма со која со пазарување на одредени продажни места и во одредени периоди, се добива одреден процент на  бонус поени. Бидејќи 1 бонус поен вреди 1 денар, со собирање бонус поени се остваруваат средства  кои потоа може да се искористат на било кое продажно место каде постои ПОС терминал на Халкбанк.

Халкбанк, на своите клиенти, приматели на плата им овозможува и штедење со најповолни каматни стапки со наменскиот депозит за приматели на плата „Мој депозит”. Годишната каматна стапка за овој тип на производ е фиксна и се движи до 2,20% за штедење во денари и 1,70% за штедење во евра за рок од 36 месеци. Клиентот може да одбере помеѓу исплата на камата на крај на период на орочување или месечно.

Помеѓу останатите придобивки од оваа услуга се можноста за станбен кредит со најдобри услови, брзи процедури за подигнување на потрошувачки кредит со најдобри услови и електронско и мобилно банкарство, кое му овозможува на клиентот добивање нотификацииза примена плата како и за секој прилив и одлив и извршување на останатите обврски онлајн.

Дополнително Халкбанк го прошири асортиманот на производи и услуги, и на своите ценети клиенти им овозможи да купат полиси за неживотно осигурување (патничко осигурување, автомобилска одговорност, каско осигурување, зелен картон, осигурување на имот и останати типови) издадени од Халк Осигурување АД Скопје во сите филијали на Халкбанк во земјата.

Продолжи со читање

Популарно