Connect with us

Останато

Татјана Бојковска, CFA е нов член на Управниот одбор на Сава пензиско друштво АД Скопје

Објавено

на

Таа е дел од друштвото од октомври 2012 година, најпрвин како Управувач со ризици на пензиски фондови. Низ годините таа напредуваше на позициите Раководител на Секторот за управување со ризици и Раководител на Сектор инвестиции.

Пред да стане дел од системот на капитално финансирано пензиско осигурување, Татјана има стекнато богато искуство во областа на ревизија на финансиски извештаи, како и во банкарскиот сектор, во области поврзани со управување со ризици и контролинг, со што заокружува осумнаесетгодишно работно искуство во повеќе сфери од домашниот финансиски систем.

Татјана е носител на лиценците Овластен финансиски аналитичар (CFA), Овластен аналитичар за алтернативни вложувања (CAIA), како и Сертификат за мерење на инвестициски перформанси (CIPM) и е член на глобалните професионални здруженија CFA Institute и CAIA Association.

Управниот одбор на Сава пензиско друштво сега има вкупно три члена, каде покрај Татјана Бојковска, CFA членуваат и Марија Ѓорѓиевска, и д-р Петар Талески, FRM кој воедно е и Претседател на управниот одбор.

Сава пензиско друштво АД Скопје управува со Отворен задолжителен пензиски фонд Сава пензиски фонд и Отворен доброволен пензиски фонд Сава пензија плус, кои се дел од капитално финансираното пензиско осигурување во Р.С. Македонија.

Супервизор на капитално финансирано пензиско осигурување е Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување (МАПАС)
(02) 3224 229, www.mapas.mk

Останато

Синдикатот на Халкбанк АД Скопје со општествено одговорна акција за донирање

Објавено

на

Во организација на Синдикатот на Халкбанк АД Скопје, вработените донираа облека, храна и постелнини за социјално ранливи семејства. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Економски факултет-Скопје свечено ги промовираше дипломираните студенти за академската 2022/2023 година

Објавено

на

Во Аулата на Економски факултет-Скопје се одржа свечената церемонија на која беа промовирани дипломираните студенти на прв циклус на студии за академската 2022/2023 година.

(more…)

Продолжи со читање

Останато

Реизбран Управниот одбор на КаСис АД

Објавено

на

Надзорниот Одбор на единствениот македонски процесор од областа на картичното работење, електронска трговија и сертифицирано биро за персонализација на картички КаСис АД повторно му ја даде довербата на актуелниот Управен одбор. г-ѓа Филомена Пљаковска – Аспровска, претседател и Главен извршен директор, г-ѓа Лидија Вучидолова – Богоевска, член и извршен директор и г-дин Дамјан Андоновски, член и извршен директор во наредните четири години ќе бидат на чело на компанијата која бележи континуиран раст во земјата и сигурно се пробива на пазарите во регионот.  (more…)

Продолжи со читање

Популарно