Connect with us

Продукти

Почестете ги своите најблиски и дозволете им Новата година да ја започнат со БОНУС-CASHBACK

Објавено

на

Празниците се можеби најубавиот потсетник, којшто дава поттик за поголем број на подароци и изненадувања во зимската сезона. Финансиските подароци се она, што најмногу ги радува младите, бидејќи придонесуваат за нивна финансиска независност, а и можност за самостојно раководење со сопствените средства.

Шпаркасе Банка, на студентите корисници на „Vibe-on“ пакетот за млади, им обезбеди можност Новата година да ја започнат со одличен вајб, а воедно да добијат дополнителен прилив на средства. Шпаркасе Банка АД Скопје е постојано фокусирана на овозможување на најдобрите услови за младите, како и инвестирање во нивната финансиска едукација.  Празничната „Vibe-on Cashback“ приказна, може да биде дел од серијата подарувања на секое семејство и друштво. Секој родител, баба, дедо, тетин, тетка, вујко, вујна, па дури и блиски пријатели, можат да ги изненадат младите, со префрлен паричен износ на нивната Vibe-on трансакциска сметка. Празничната магија на подарувањето нека предизвика насмевка кај младите и нивен самостоен избор за подарок, со кој ќе придонесете за финансиската независност на вашите деца или внуци, но и ќе додадете дополнителна вредност на подарокот со овозможување да освојат и Бонус-Cashback во износ од 500 денари од Шпаркасе Банка. 

Доколку сѐ уште не знаете кој е вистинскиот празничен подарок, за вашите помлади членови од семејството, или во вашиот круг на пријатели, тогаш оваа понуда на Шпаркасе Банка е можеби најпривлечното решение и предлог за овие празници. Со истото ги мотивирате младите да штедат повеќе, како и да имаат целосна контрола врз нивните финансии.

Затоа, испратете го вашиот „Vibe-on“ подарок до вашите деца, внуци или пријатели, а тие веднаш ќе можат да започнат со празничен шопинг на нивен начин. 

Драги студенти, доколку добиете паричен празничен подарок од родителите, бабите и дедовците или од пријателите на вашата трансакциска Vibe-on сметка, сѐ што ви е потребно е токму преку „Vibe-on“ платежната картичка да направите 10 продажни трансакции, со вкупна вредност од 2.000 денари, заклучно со 31.01.2024, затоа што за најбрзите 3.000 корисници следува „Cashback“, во вкупна вредност од 500 денари. 

Шпаркасе Банка се залага за одговорно финансиско делување во иднина, давајќи им можност на новите генерации за свој прилив на средства и самостојно управување со сопствените финансии.

Исплатата на повратот на средства за најбрзите 3.000 корисници ќе започне на 14 февруари 2024 година.

Празниците се совршено време да се почувствува добриот вајб на подарувањето.

Мој вајб на мој начин.

#ВерувајВоИднината

Продукти

НЛБ Банка со промотивна кампања и намалени каматни стапки за станбени кредити

Објавено

на

Под слоганот „Почни од нула“, НЛБ Банка започна промотивна кампања за станбени кредити, овозможувајќи им на сите оние кои размислуваат за нови почетоци, нов или сопствен дом, бараниот кредит да го добијат со единствени поволности.

Во промотивниот период кој трае до 31 августгодинава, клиентите кои ќе ја изберат НЛБ Банка за свој кредитен партнер при купување на стан, кредитот го добиваат без трошоци за одобрување, без нотарски трошоци и без трошоци за проценка на недвижност, а сега и со намалени каматни стапки, фиксни за период од 5, односно 10 години. 

Дополнителна придобивка за клиентите еекспертското водство, стручните насоки и поддршката на банкарскиот персонал во процесот одапликација до одобрување, како и широката понуда на Банката на повеќе градежни компании со кои се овозможени и поповолни услови за кредитирање.

Повеќе детали за сите кредитни продукти и промотивни понуди на НЛБ Банка се достапни на www.nlb.mk, или преку контакт-центарот, на телефонскиот број: 02/15 600.

Продолжи со читање

Банки

ДОБРАТА КАМАТА ОД ДАЛЕКУ СЕ ГЛЕДА! Шпаркасе Банка со нова понуда за Депозит Плус

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје продолжува да воведува привилегии за клиентите, следејќи ги пазарните промени, и со тоа да креира атрактивни понуди што одговараат на нивните потреби.

Како синоним за стабилност, кога станува збор за штедењето, Шпаркасе Банка воведе нови каматни стапки за Депозит Плус, фиксни за целиот период на орочување, во период до 31.7.2024 година. Средствата со Депозит Плус во денари можат да се орочат на 13 и на 25 месеци, со што при орочување на 13 месеци, каматната стапка изнесува 3,60%, додека при орочување на 25 месеци каматната стапка изнесува 4%, што во моментов е меѓу најповолните каматни стапки на депозит со овие рочности и претставува уште еден показател за грижата на Шпаркасе Банка кон своите клиенти.

Депонентите, пак, кои ќе се одлучат за депозити во евра на 12 месеци добиваат каматна стапка од 2,30%, додека за 25 месеци каматна стапка од 3,30%.

Депозит Плус е орочен депозит со фиксна каматна стапка за целиот период на орочување, креиран за оние што се заинтересирани да направат добар план за заштеда на подолг период во стабилна финансиска институција.

Бидејќи штедењето е предизвик, но и многу корисна навика со која ја обезбедуваме нашата и иднината на нашите деца, на вас е да изберете партнер од доверба каков што е Шпаркасе Банка – дел од најсилната банкарска групација во Југоисточна Европа, која бележи близу 200 години традиција во штедење.

#ВерувајВоИднината

Комерцијален текст

Продолжи со читање

Продукти

Halk EZ пакетот за млади на Халкбанк прилагоден на нивниот стил и животни навики

Објавено

на

При изборот на банка, одлучувате за многу повеќе од само избирање на место каде што ќе ги чувате вашите финасии. Избирате партнер кој ќе биде ваш вистински и долгорочен поддржувач. Банката што ќе ја одберете денес може да игра клучна улога во обликување на финансиската иднина на вашето дете. Затоа, одберете банка која нуди финансиски пакети и решенија за сите генерации, олеснувајќи го секојдневието при извршувањето на едноставни финансиски трансакции притоа внимавајќи на корпоративната општествена одговорност.

Избирањето банка што ќе биде вистински пријател и поддржувач на развојот на младите е клучен чекор за нивната финансиска стабилност и успех во иднина. На младите покрај тоа што им е потребно да имаат безбедно место за своите финансии, потребно им е и да се стекнатсо знаења и вештини со кои ќе се подготват за животните предизвици што се пред нив. Денешните млади генерациисе технолошки писмени, па затоа тие преферираат банкашто нуди модерни дигитални услуги. 

Следејќи ги потребите на младите и нивниот динамичен стил на живот, Халкбанк АД Скопје креираше нов банкарски пакет Halk EZ, кој што е прилагоден на стилот и животните навики на еден современ млад човек. Покрај низата финансиски услуги и поволности, пакетот претставува и платформа за едукација, забава, дружење и вмрежување, а идејата е Halk EZ да прерасне во платформа што ќе овозможи сосема поинакво, брзо и лесно банкарско искуство.

Пакетот Halk EZ (Halk Easy) претставува иновативен банкарски пакет што нуди голем број поволности и динамични содржини за сите корисници на возраст од 16 до 24 години.

Пакетот нуди бесплатно мобилно и електронско банкарство, Visa PayWave дебитна платежна картичка без надоместок за годишна членарина, со која може да се повлекува готовина без надомест на сите банкомати во земјата и во странство, платежна сметка без трошоци за водење на истата и низа иновативни услуги како GarminPay, SmartSend и SmartCash. Пакетот е креиран за млади луѓе, студенти, средношколци и млади претприемачи кои водат брз и динамичен живот и ги користат дигиталните технологии.

Дополнително, како дел од оваа иницијатива, Халкбанк АД Скопје ќе поддржува и поттикнува финансиска едукација на младите, културно-забавни настани и активности, како и корисно општествено-одговорни практики, пред сè во делот на заштита на животната средина.

Пакетот Halk EZ (Halk Easy) има посебна брендинг приказна чиј главен мотив е фонатаната Лотос во Градскиот парк во Скопје, како локација која со генерации претставува синоним за дружење и социјализација на младите. Со новиот брендинг ќе бидат креирани и Visa Halk EZ картички кои во наредните месеци ќе ги добијат сите корисници на пакетот.

Продолжи со читање

Популарно