Connect with us

Домашни банки

Д-р Билал Суџубаши и во наредните две години ќе ја извршува функцијата Главен Извршен Директор на Халкбанк АД Скопје

Објавено

на

Г-дин Билал Суџубаши и во наредните две години ќе продолжи да ја извршува функцијата Главен Извршен Директор и Претседател на Управниот одбор на Халкбанк АД Скопје.

Согласно Решението на Гувернерот на Народна банка на Р. Северна Македонија издадена е согласност за реименување на г-дин Билал Суџубаши за период од 2 години.

Од 26.12.2017 година, Д-р Билал Суџубаши ја извршува должноста Претседател на Управниот одбор на Халкбанк АД Скопје.

Во Халкбанк во Турција се вработил како службеник, а со текот на годините ја градел својата кариера, при што извршувал повеќе раководни функции од заменик раководител до Директор за корпоративен маркетинг.

Во нашата земја Халкбанк АД Скопје е една од петте најголеми банки. Постигнува солидни резултати, има доверба кај клиентите и игра значајна улога на домашниот банкарски сектор.

Домашни банки

ПроКредит Банка АД Скопје издаде нова емисија на акции во вредност од шест милиони евра

Објавено

на

ПроКредит Банка АД Скопје изврши зголемување на капиталот на банката за дополнителни 6.000.000 евра.(повеќе…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка започна со исплата на парична помош од социјална, детска и цивилна заштита

Објавено

на

НЛБ Банка денес на ден 05.03.2024 година започна со исплата на парична помош од социјална, детска и цивилна заштита.(повеќе…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ПроКредит Банка во соработка со ЕБОР го лансираше новиот ПроБиз пакет за поддршка на младите претприемачи

Објавено

на

ПроКредит Банка, во рамки на својата мисија за поддршка на локалните бизниси во деловната заедница, како дел од програмата Youth in Business на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) го креираше новото решение, ПроБиз – пакет наменет за поддршка на млади претприемачи.(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно