Connect with us

Останато

Пантелеон ГС ќе му помогне на РК Вардар да се врати на победничките патишта!

Објавено

на

Македонската компанија Пантелеон ГС застана зад ракометниот клуб Вардар 1961 како нов спонзор на најтрофејниот и најпрепознатлив македонски спортски бренд. Компанијата реши да ја препознае и поддржи напорната работа која РК Вардар ја вложува во враќање на препознатливото име меѓу трофеите и успесите, промовирајќи се како нов спонзор и партнер на клубот.

RK Вардар е големо име во македонскиот спорт и низ годините донесе многу радост на домашната публика, ја направи земјата препознатлива насекаде низ светот и инспирираше многу луѓе со испишувањето на неговата приказна. Клубот во изминатиот период поминуваше низ тешка состојба, што поттикна повеќе македонски компании да го поддржат и да го вратат на препознатливите, победнички патишта. Пантелеон ГС е една од позериозните компании , која сега може гордо да се поврзе со еден од најголемите брендови во регионот.

Како компанија сме горди што ја имаме таа можност да бидеме дел од спортската историја која ја испишува РК Вардар 1961 и силно веруваме дека клубот ќе успее да се искачи на нови спортски височини и ќе биде повторно фактор во врвниот ракомет. Сорабтката со РК Вардар 1961 за Пантелеон ГС е дел од корпоративната стратегија за поддршка на локалната заедница и опкружувањето во кое што работи, преку креирање на нови вредности и негување на традиционалните вредности и гордости, а со цел нашата земја да стане уште попривлечно место за живеење“, изјави Влатко Палчевски, Административен Директор на компанијата Пантелеон ГС, при официјалното потпишување на договорот со РК Вардар.

Во Вардар, Пантелеон ГС ги препозна истите вредности и амбиции по кои се придржува и самата компанија – квалитет, успех и стремеж да се биде најдобра. Затоа и поддршката во вид на спонзорство дојде како логичен потег, во кој Пантелеон ГС препознава повеќекратна корист и придобивка.

Ракометниот клуб Вардар, неодамна доживеаја многу промени и работи напорно за да ја обезбеди иднината на клубот. Како домашна компанија, Пантелеон ГС е постојано активна во заедницата преку поддршка на општествено одговорни, зелени и добротворни проекти, а поврзувањето со РК Вардар е уште еден показател за заложбата на компанијата да го поддржи сето она што е вредно, а наше!

Останато

88,1% од доверителите се eдногласни: потребна е брза продажба на деловната зграда на Еуростандард Банка

Објавено

на

Зградата на Еуростандард банка треба да се продаде што поскоро сметаат 88,1% од доверителите, истакнувајќи дека секое одолговлекување е на нивна штета. На неодамнешното собрание по повод третата лицтација за продажба на деловната зграда на Еуростандард Банка, доверители остро се спротивставиле на предлогот на Стечајниот управник и стечајниот судија дека е потребно повторно да се прави проценка на вредноста на зградата. Тие јасно го изразиле својот став дека со повторната проценка само се одолговлекува процесот и од тоа никој ништо не добива. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Доверителите се eдногласни: потребна е брза продажба на деловната зграда на Еуростандард Банка

Објавено

на

На вчерашното собрание на доверители одржано по повод третата лицитација за продажба на зградата на Еуростандард банка над 80% од доверителите биле катeгорични дека продажбата е чин кој треба да се случи час поскоро, и дека треба да се прифати доставената понуда.  Стечајниот управник заедно со судијата предложиле повторно да се прави проценка на вредноста на зградата, на што се спротивставиле доверителите, истакнувајќи дека со повторната проценка само се одолговлекува процесот и од тоа никој ништо не добива. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Огромен интерес од регионот и Македонија за конференцијата за е-трговија „Redefining E-commerce: A(I) New Era”

Објавено

на

Шестата регионална конференција за е-трговија, оваа година под мотото „Redefining E-commerce: A(I) New Era” со сигурност станува еден од најпрепознатливите регионални бизнис настани. Асоцијацијата за е-трговија на Македонија, неодамна најави конференција која ќе ги помести границите во секторот на е-трговијата и ќе ја внесе домашната е-трговија во новата дигитална ера во која полека, но сигурно, вештачката интелигенција станува клучен дел. (more…)

Продолжи со читање

Популарно