Connect with us

Домашни банки

ДОБРА ВЕСТ – Македонските банки ги признаваат документите за лична идентификација и патни исправи со Република Македонија

Објавено

на

Во текот на вчерашниот ден на фејсбук профилот на Министерството за внатрешни работи како бомба одекна веста дека согласно донесените законски измени во врска со Преспанскиот договор, од утре (13.02.2024 година) патните исправи со името Република Македонија престануваат да важат и во важност ќе бидат само патните исправи со името Република Северна Македонија.

Оваа информација значително ги револтираше граѓаните кои бурно реагирааа на оваа вест, бидејќи оваа Одлука на МВР значително ќе им го отежни нивното функционирање.

Меѓутоа, за разлика од Министерството за внатрешни работи кое наместо да работи во интерес на граѓаните, прави револт кај граѓаните, македонските банки се разумни и значително им излегуваат во пресрет на корисниците.

Банкарските клиенти може да останат смирени бидејќи без разлика дали имаат лична карта или пасош со Република Македонија или со Република Северна Македонија истите ќе можат да ги користат непречено во сите домашни банки за идентификација доколку на истите не им е изминат рокот на важност.

Банките апелираат до своите клиенти, откако ќе извадат нова лична карта со променетото име на државата да се обратат во своите матични банки каде имаат сметки и да ги ажурираат личните податоци.

Домашни банки

ПроКредит Банка АД Скопје издаде нова емисија на акции во вредност од шест милиони евра

Објавено

на

ПроКредит Банка АД Скопје изврши зголемување на капиталот на банката за дополнителни 6.000.000 евра.(повеќе…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка започна со исплата на парична помош од социјална, детска и цивилна заштита

Објавено

на

НЛБ Банка денес на ден 05.03.2024 година започна со исплата на парична помош од социјална, детска и цивилна заштита.(повеќе…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ПроКредит Банка во соработка со ЕБОР го лансираше новиот ПроБиз пакет за поддршка на младите претприемачи

Објавено

на

ПроКредит Банка, во рамки на својата мисија за поддршка на локалните бизниси во деловната заедница, како дел од програмата Youth in Business на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) го креираше новото решение, ПроБиз – пакет наменет за поддршка на млади претприемачи.(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно