Connect with us

Осигурување

Совршена можност за оние кои најмногу Ви значат, КАСИЧКА-детско осигурување со штедење на Триглав Осигурување Живот

Објавено

на

Секој од нас барем еднаш се запрашал, кој е подарокот кој би се помнел и како можеме да бидеме сигурни дека сме го одбрале она вистинското за оние кои најмногу ни значат. Обезбедувањето среќно детство за нашите најмали е мотивот кој не води кон размисли како да обезбедиме стабилност на нашите идни генерации и колку е сигурно она кое го создаваме денес, но секогаш во нас постои мала неизвесност и прашања дали иднината ќе им донесе потешкотии или некакви непријатности.

Финансиската стабилност на нашите деца е меѓу најважните работи, па затоа ние со нашиот производ Касичка успеавме да обезбедиме безгрижност кај многу наши семејства и се доближивме до многу осигуреници кои во Триглав Осигурување Живот препознаа пријател и ни ја дадоа својата доверба.

Касичка е веќе синоним за обезбедување на сигурна иднина, а посебноста на овој производ е што е модифициран според сечија потреба па така можноста за инвестирање, штедење и осигурување со различни опции e согласно можностите и планираниот буџет за инвестирање. Детското осигурување со штедење е совршен подарок за оние кои најмногу ни значат, а најголема е придобивката што договорувачот има можност осигурувањето да го подмирува на месечни рати.

Производот нуди огромен број на предности и погодности кои овозможуваат финансиска безбедност за најблиските во случај на несакани животни ситуации, а производот е комбинација на штедење и осигурување кој покрај полисата за животно осигурување загарантирана е сигурноста на вложените средства, што значи дека по истек на договорениот осигурителниот период, нашите деца ги добиваат средствата во висина која е договорена при склучување на полисата, а низ целиот период на договорот ја користат можноста да користат осигурување. Со овој тип на осигурување може да се осигурат сите лица од 0 ден старост до 15 години, додека периодот за истек на договорот за осигурување не може да биде подолг од календарската година во која осигуреникот ќе наврши 26 години, а при несакан штетен настан на оној кој ја склучил полисата за осигурување, а по изминати само две години од склучување на договорот, обврската за уплата на идните премии до истекот на договорот за осигурување ја презема Триглав осигурување Живот.

Осигурување

Бројот на осигурани возила достигна 700.000, секое трето возило има зелена карта

Објавено

на

Сопствениците на возила во 2023 година вложиле 87 милиони евра во oсигурување од автомобилска одговорност. Во вкупните вложувања зелената карта учествува со 21 милиони евра. Сите цени за задолжителното автомобилско осигурување и за зелена карта ги регулира државата. АСО, Министерството за финансии и осигурителната индустрија работат на подготовките на процесот за либерализација на цените што е и еден од условите во пристапните преговори за членство во ЕУ.(повеќе…)

Продолжи со читање

Осигурување

Очекувања на менаџментот на Групација Триглав за 2024 година

Објавено

на

Групацијата Триглав очекува умерени макроекономски услови во 2024 година, а нејзиното работење ќе зависи од случувањата на финансиските пазари, влијанието на укинувањето на дополнителното здравствено осигурување, реосигурувањето и пазарниот потенцијал на пазарите, каде што е присутна. Во 2024 година, Групацијата планира да има вкупен обем на работа од околу 1,6 милијарди евра и деловен резултат пред оданочување помеѓу 100 и 120 милиони евра. Групацијата ќе се стреми да обезбеди високо ниво на профитабилност на осигурителниот дел од бизнисот, преку постигнување комбиниран количник на имотно и здравствено осигурување од околу 95 проценти.(повеќе…)

Продолжи со читање

Осигурување

Микро дом, нов производ на Триглав Осигурување

Објавено

на

Триглав Осигурување воведе нов производ за осигурување на дом, Микро дом, кој што клиентите можат да го користат додека се на патување во странство. Микро осигурувањето на дом се склучува во рамки на полисата за здравствено-патничко осигурување.(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно