Connect with us

Депозити

Промотивни поволности за фирмите – Стопанска банка а.д. Битола со понуда по повод 75 години јубилеј

Објавено

на

Една од банките која е со најдолга традиција на македонскиот пазар, Стопанска банка а.д. Битола оваа година го прославува јубилејот 75 години постоење.

Преку континуирано следење на потребите и креирање на соодветни производи и услуги, Стопанска банка а.д. Битола повеќе од 7 децении е силна поддршка на населението и бизнисите во земјата.

Овој голем и значаен јубилеј Стопанска банка а.д. Битола го одбележува со низа активности кои вклучуваат различни типови на поволности за различни групи на клиенти. Дел од тоа е и пакетот на поволности за правни лица – постоечки и нови клиенти на банката:

  • Сите правни лица кои ќе орочат депозит над две години во износ поголем од 2.000.000,00 денари ќе добијат каматна стапка за 1,5 процентни поени повисоки од постоечките за соодветните рочности според Политиката за каматни стапки;
  • Месечен пакет за сите постоечки корисници на платежни услуги – правни лица за реализирани 5 девизни плаќања во месецот, за петтото плаќање банката не пресметува провизија. Оваа поволност за плаќање се однесува на дознака со најмал износ.
  • Месечен пакет за сите новоотворени платежни сметки на правни лица во валута каде за реализирани 3 девизни плаќања во месецот, за третото плаќање банката не пресметува провизија. Оваа поволност за плаќање се однесува на дознака со најмал износ.
    *Условите важат до 31.12.2023 година.

Со овој чекор, Стопанска банка а.д. Битола покажува дека главниот фокус на работењето е препознавање и задоволување на потребите на клиентите со единствена цел, како и изминатите 75 години – градење на традиција на лојалност.

Депозити

Заврши растот на каматите на депозитите – некои каматни стапки почнаа и да паѓаат?

Објавено

на

Кратко траеше радоста на штедачите од зголемените каматни стапки на депозитите во домашните банки. Од 1 јануари веќе започна надолен тренд кај некои банки, кој се очекува да продолжи и во текот на новата година. Стабилизирањето на референтните каматни стапки на централните банки кон крајот на минатата година беше сигнал за македонските банки прво да го запрат растот на каматите на депозитите. Како и колку тоа ќе се рефлектира и на каматите на кредитите допрва ќе видиме.(повеќе…)

Продолжи со читање

Депозити

„Растеме заедно“ – Детско штедење од Стопанска банка а.д. Битола со фиксна каматна стапка 4,1%

Објавено

на

Стопанска банка а.д. Битола своето портфолио на производи го дополни со нов денарски депозит – детско штедење со промотивна фиксна каматна стапка од неверојатни 4,1%, со рок на орочување 36 месеци. Детското штедење е наменето за деца од нивното раѓање па се до 18 годишна возраст.(повеќе…)

Продолжи со читање

Депозити

Одбележан Светскиот ден на штедењето, промовиран Букварот за финансиска едукација и доделување детско штедење на Идолите на Халки

Објавено

на

Со целодневна едукативно-забавна работилница за деца, промоција и видеопроекции и многу музика, Халкбанк АД Скопје вчера во Градскиот парк во Скопје го одбележа 31 Октомври, Светскиот ден на штедењето. Со тоа беше заокружена кампањата „Среќата е во малите чекори“ и низата активности со кои банката го одбележа месец октомври.(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно