Connect with us

Компании

Оглас за вработување во Штедилница Можности

Објавено

на

Градете ја својата кариера и развивајте се како професионалец во примената на ИТ технологиите во областа на финансии и банкарство со Штедилница Можности.

Штедилница Можности вработува:
Дата база администратор во оддел за апликативен софтвер, во сектор ИТ

Работни задачи:

 • Администрација на бази на податоци и анализа на податоци во база,
 • Анализа на функционалности на банкарската апликација,
 • Изработка на различни извештаи и прегледи од базата на податоци, а во врска со работењето на штедилницата,
 • Корисничка поддршка за работење со софтверски продукти,
 • Комуникацијата со развивачот на софтверот за примени барања од корисници,
 • Го следи развојот на сите барањата за промени во банкарската апликација,
 • Креирање и ажурирање на техичките упатства за корисниците за употреба на апликативните решенија.
 • Водење на соодветна документација од делокругот на работењето,
 • Спроведување на примени барања од корисници,
 • Постојана комуникација со корисниците и развивачот на софтверот.
  Дата база администраторот, заедно со остантите членови на тимот во ИТ сектор ќе учествува во:
 • Креирањето и имплементацијата на политиките и процедурите за воведување на софтверски решенија, и
 • Корисничка поддршка за работење со софтверски продукти.

Потребни квалификации и вештини:

 • Соодветно познавање на SQL, PL/SQL, и познавање на Oracle DB (основно или друго ниво)
 • Високо образование и/или средно образование со соодветно работно искуство.
 • Самоиницијативност и способност за тимска работа.
 • Добри комуникациски способности.
 • Мотивираност за проучување, совладување и примена на нови методологии, техники и технологии.

Штедилница Можности нуди одлични услови за работа и можност за стручно усовршување, како и напредок и развој во кариерата во интересна и динамична работна средина.

Заинтересираните кандидати, кои сакаат да станат дел од успешниот тим на Штедилница Можности, потребно е да испратат CV на e-mail: rabota@moznosti.com.mk и contact@moznosti.com.mk, до 30.03.2023 година.

Вашите апликации за вработување ќе бидат третирани со строга доверливост.

Кандидатите што ќе аплицираат, а исполнуваат критериуми од овој Оглас, ќе бидат поканети на интервју.

Компании

ЕОС Матрикс: ЕСГ стандардите ќе помогнат за развој и на компаниите и на заедницата

Објавено

на

Преку инвестиции во иновации, континуирана едукација и креирање на проекти од интерес на компанијата и на заедницата се создаваат услови за одржлив развој според ЕСГ стандардите. ЕОС Матрикс Македонија постојано работи на имплементација и надоградување на ЕСГ стандардите во чии рамки се одвиваат сите активности во компанијата. Унапредување на бизнисот со побарувања, создавањето на одржливи пракси кои ќе овозможат успешно справување со задолжувањата на долг рок, заштита на животната средина согласно Парискиот Договор и воведување на промени кон подобро за целото општество се четирите основни области во кои делува компанијата и создава услови за одржлив развој.(повеќе…)

Продолжи со читање

Компании

Маја Кадиевска-Војновиќ нов член на Надзорниот одбор на КИБС АД Скопје

Објавено

на

Во согласност со одредбите од член 166-б од Законот за хартии од вредност, Клириншка Куќа клириншки интербанкарски системи АД Скопје, (КИБС АД Скопје), како Акционерско друштво го доставува следново тековно соопштение за спроведени промени во органите на управување:(повеќе…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување Советник за продажба во НЛБ Lease&Go

Објавено

на

НЛБ Lease&Go д.о.о. Скопје која е дел од НЛБ Групацијата го проширува својот тим на успешни професионалци.
Нашите корпоративни вредности се одговорност, чесност, кредибилност, соработка, насоченост кон решенија, иновации и едноставност. Работиме чесно и одговорно и работењето кај нас не е само работа туку и мисија која ја живеат сите вработени.(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно