Connect with us

Компании

Оглас за вработување Советник за продажба во НЛБ Lease&Go

Објавено

на

НЛБ Lease&Go д.о.о. Скопје која е дел од НЛБ Групацијата го проширува својот тим на успешни професионалци.
Нашите корпоративни вредности се одговорност, чесност, кредибилност, соработка, насоченост кон решенија, иновации и едноставност. Работиме чесно и одговорно и работењето кај нас не е само работа туку и мисија која ја живеат сите вработени.

Нудиме единствена можност како Советник за продажба да станеш дел од тимот НЛБ Lease&Go и да придонесеш кон развојот на лизинг понудата во рамки на НЛБ Групацијата.

Советник за продажба

Твоја улога во тимот:

 • Спроведување продажни лизинг активности со потенцијалните клиенти;
 • Креирање на продажни понуди приспособени на потребите на клиентите,
 • Воспоставување деловни контакти со клиентите и подготовка на деловни аранжмани,
 • Промоција на продажбата и промовирање на дејноста на лизинг
 • Изработка, дистрибуција и архивирање на продажната документација за лизинг продажните активности;
 • Проценка на кредитната способност на клиентите,
 • Изработка на предлози за органите за одлучување,
 • Tрансфер на знаење како и промовирање и спроведување на осигурување на имот.

Твои квалификации и компетенции:

 • Универзитетско образование;
 • Минимум 1 година соодветно работно искуство во продажба;
 • Познавање на законодавството и останатите прописи потребни за извршување на активностите;
 • Продажни и комуникациски вештини, познавање на методи на аквизиција и преговарање;
 • Одлично познавање на англиски јазик;
 • Познавање на стандардни компјутерски алатки;
 • Самоинициативност, одговорност, висока мотивираност за работа;
 • Bозачка дозвола (Б категорија).

Твој мотив да ни се придружиш:

• Конкурентен пакет на плата и надоместоци;
• Работа во професионална, динамична и меѓународна околина;

Заинтересираните кандидати своите апликации и мотивациски писма можат да ги достават на nlbkariera@nlb.mk најдоцна до 08.12.2023 година (петок).

Локација на работа: Скопје

Закон за посредување на лични податоци

Со поднесување на Вашата пријава се согласувате дека целата документација што ќе ја испратите до НЛБ Банка Скопје со пријавата (биографија, мотивационо писмо и сите други документи) ќе биде проследена и до НЛБ Lease&Go д.о.о. Љубљана и на друштвото НЛБ д.д. – поединечни вработени во одредени стручни служби кои ќе соработуваат во постапката на изборот на кандидатот за огласеното работно место.

Компании

ЕОС Матрикс: ЕСГ стандардите ќе помогнат за развој и на компаниите и на заедницата

Објавено

на

Преку инвестиции во иновации, континуирана едукација и креирање на проекти од интерес на компанијата и на заедницата се создаваат услови за одржлив развој според ЕСГ стандардите. ЕОС Матрикс Македонија постојано работи на имплементација и надоградување на ЕСГ стандардите во чии рамки се одвиваат сите активности во компанијата. Унапредување на бизнисот со побарувања, создавањето на одржливи пракси кои ќе овозможат успешно справување со задолжувањата на долг рок, заштита на животната средина согласно Парискиот Договор и воведување на промени кон подобро за целото општество се четирите основни области во кои делува компанијата и создава услови за одржлив развој.(повеќе…)

Продолжи со читање

Компании

Маја Кадиевска-Војновиќ нов член на Надзорниот одбор на КИБС АД Скопје

Објавено

на

Во согласност со одредбите од член 166-б од Законот за хартии од вредност, Клириншка Куќа клириншки интербанкарски системи АД Скопје, (КИБС АД Скопје), како Акционерско друштво го доставува следново тековно соопштение за спроведени промени во органите на управување:(повеќе…)

Продолжи со читање

Компании

Вработуваме новинар за банкарство и финансии

Објавено

на

www.bankarstvo.mk, водечка веб страна во областа на банкарство и финансии, е во потрага по иновативен новинар за придружување на нашиот тим. Оваа позиција претставува важен дел од нашата мисија да обезбедиме квалитетни и релевантни финансиски информации за нашата читателска публика.(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно