Connect with us

Компании

ИутеКредит Македонија вработува Административен специјалист за картички и оперативни работи

Објавено

на

IuteCredit Macedonia е дел од мултинационалната бизнис корпорација – IuteGroup AS која што е избрана за една од најбрзорастечките компании во Европа. Македонските канцеларии се отворени од 2017 година и оттогаш создаваме исклучително корисничко искуство преку нашите извонредни луѓе. Како една од најбрзите и најудобните финасиски компании со кредитни производи кои клиентите ги претпочитаат, бараме амбициозен карактер кој ќе му се придружи на нашиот тим за да ја направиме нашата одлична работна средина уште поубава.

Во врска со нашиот постојан развој, бараме:

Административен специјалист за картички и оперативни работи

Главни одговорности:

 • Помага во активностите поврзани со картичките, вклучително, но неограничувајќи се на соработката со сите членови од тимот на Иуте Кредит, групација Иуте Group AS, издавачи и процесори на картички, добавувачи и соработници
 • Одговорен е за следење, контрола и обработка на дневни парични трансакции, вклучувајќи плаќања, прилагодувања, корекции и дневно следење на балансите поврзани со картичното работење
 • Реализира, спроведува и контролира размена на фајлови со процесинг центарот и CMS – Системот за менаџирање со картички според внатрешни процеси и процедури
 • Водење евиденција на дневни залихи на издадени и персонализирани картички по експозитури и навремена дистрибуција на картичките до секоја експозитура
 • Координира надминување и решавање на проблемите при прекин на услугата помеѓу CMS – системот за менаџирање со картички, тековните софтвери, банките и Мастеркард
 • Нарачува картички и ПИН-ови, креира и оддржува датотеки во софтверите и ја потврдува точноста на картичките
 • Ја спроведува поставената мрежа за испраќање на нови и обновени картички до клиенти согласно интерните процедури
 • Следи и превенира било какви индикации или активности за измама во картичното работење
 • Ги организира и координира работите во врска со приемот, евиденцијата и решавањето на рекламациите од трансакции со платежни картички
 • Подготвува и следи извештаи и статистики за картички на дневно, неделно и месечно ниво како и соодветно следење на планираниот буџет за приходите и трошоците поврзани со картичките од било кој аспект, како и ад хок извештаи на барање на менаџментот
 • Имплементира оперативни процедури во согласност со стратегијата и работата на компанијата
 • Работи во согласност со најновите правила, процедури и прописи за картички
 • Се придржува кон процедурите за усогласеност и контролите за внатрешен оперативен ризик во согласност со сите важечки регулаторни стандарди, барања и политики
 • Обезбедува поддршка на филијалите / Контакт Центарот за клиенти со изгубена / украдена картичка, блокада на картички
 • Учествува во промоција и продажба на производи и услуги од компанијата;
 • Активно делува во тимот за оперативна поддршка во сите оперативни активности на компанијата

Вештини и способности:

 • Организиран и фокусиран кон детали
 • Способност за планирање на личен обем на работа
 • Способност за самостојно одлучување во согласност со секојдневните работни задачи
 • Способност за работа во тим
 • Можност за работа во смени

Потребни квалификации/искуство:

 • Високо образование (дипломиран економист или друга сродна област)
 • Најмалку 1 година претходно искуство на иста или слична позиција ќе се смета за предност
 • Одлично познавање на македонскиот и англискиот јазик,
 • Напредни MS Office компјутерски вештини особено Microsoft Excel

Компанијата нуди:

 • Атрактивна плата
 • Позитивна, динамична и мотивирачка работна атмосфера
 • Можност за стручни и едукативни обуки
 • Настани поврзани со поттикнување на тимски дух

Зошто да работите во IuteCredit Macedonia:

 • Поседуваме пријатни и убави канцеларии
 • Работиме на интересни, предизвикувачки работни задачи секојдневно
 • Нашата динамична работна култура значи дека мислењето на секој вработен е важно. Можете да придонесете и да дадете свој печат
 • Брзиот развој подразбира дека има многу можности за развој
 • Едноставна организациска структура
 • Правилен избор доколку сакате да бидете дел од мултикултурен, разнолик тим
 • Редовни интересни активности, натпреварувања и бенифиции за вработените

Заинтересирани?

Доколку сте пријателски насочен, независен и професионален тимски играч, одлично ќе се вклопите во нашиот тим! Испратете ја Вашата биографија на jobs@iutecredit.mk, со назнака Административен специјалист за картички и оперативни работи не подоцна од 23.08.2023 година.

Со Вашата апликција давате согласност за проследување на Вашите лични податоци вклучени во документите кои ги праќате, за потребите на моменталните и идните регрутациски процеси спроведени од страна на IuteCredit Macedonia, а во согласност со важечките закони од оваа област. Сите апликации се земаат во предвид со високо ниво на доверливост. Само кандидатите избрани во потесен круг ќе бидат контактирани.

Компании

ЕОС Матрикс: ЕСГ стандардите ќе помогнат за развој и на компаниите и на заедницата

Објавено

на

Преку инвестиции во иновации, континуирана едукација и креирање на проекти од интерес на компанијата и на заедницата се создаваат услови за одржлив развој според ЕСГ стандардите. ЕОС Матрикс Македонија постојано работи на имплементација и надоградување на ЕСГ стандардите во чии рамки се одвиваат сите активности во компанијата. Унапредување на бизнисот со побарувања, создавањето на одржливи пракси кои ќе овозможат успешно справување со задолжувањата на долг рок, заштита на животната средина согласно Парискиот Договор и воведување на промени кон подобро за целото општество се четирите основни области во кои делува компанијата и создава услови за одржлив развој.(повеќе…)

Продолжи со читање

Компании

Маја Кадиевска-Војновиќ нов член на Надзорниот одбор на КИБС АД Скопје

Објавено

на

Во согласност со одредбите од член 166-б од Законот за хартии од вредност, Клириншка Куќа клириншки интербанкарски системи АД Скопје, (КИБС АД Скопје), како Акционерско друштво го доставува следново тековно соопштение за спроведени промени во органите на управување:(повеќе…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување Советник за продажба во НЛБ Lease&Go

Објавено

на

НЛБ Lease&Go д.о.о. Скопје која е дел од НЛБ Групацијата го проширува својот тим на успешни професионалци.
Нашите корпоративни вредности се одговорност, чесност, кредибилност, соработка, насоченост кон решенија, иновации и едноставност. Работиме чесно и одговорно и работењето кај нас не е само работа туку и мисија која ја живеат сите вработени.(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно