Connect with us

Домашни банки

Бидете победник во трката со времето!

Објавено

на

Ако имате избор во секојдневната трка со времето да добиете една патека помалку, што ќе одберете? Трката со сигурност ја добивате со голема заштеда на време доколку сте или станете корисник на најсовремените дигитални банкарски услуги.

Дигиталното банкарство е вашиот моќен и сигурен сојузник кој се грижи вашите секојдневни банкарски трансакции да ги вршите кога сакате и од каде сакате. Независно дали сте дома, во канцеларија, на плажа или на планина, вие имате пристап на вашите сметки и целосна контрола на вашите финансиски обврски. Тоа ви штеди не само време, туку и стрес, но и пари затоа што дигиталните банкарски трансакции се и до 80% поевтини од шалтерските трансакции.

Сето ова и уште повеќе ви овозможува дигиталното банкарство на Комерцијална банка, достапно преку Интернет банката, мБанка, KomPay, електронска идентификација преку OneID. Доколку сте корисник на дигиталното банкарство на Комерцијална банка, вие веќе имате сѐ што ви е потребно за да уживате во привилегиите на дигиталниот свет.

Дигиталните услуги и апликации го доближуваат финансискиот свет до вашите специфични желби и потреби, ги прават вашите дневни банкарски трансакции едноставни, брзи, лесни и безбедни и им додаваат вредност на сите ваши паметни уреди што ве опкружуваат.

Вашите лични финансии се ефикасни и одговорни:

  • Во секое време знаете со колку пари располагате на вашата платежна сметка, дали пристигнале парите што ги чекате од странство, колку пари сте заштедиле овој месец…
  • Вашите сметки за јавни услуги се платени навреме и без потрошено време на шалтер, а планираната заштеда со еден клик ја додадовте на вашиот Паричен депозит.
  • Следниот викенд патувате во странство, ама тоа не е проблем бидејќи и од далечина можете да ја платите фактурата за екскурзијата на вашето дете и да му префрлите пари од вашата на неговата картичка за да има и за трошење.

Вашиот паметен телефон е навистина паметен:

  • Со бесплатната мобилна апликација KomPay станува замена за вашите Mastercard картички од Комерцијална банка и со мобилниот телефон може да плаќате на ПОС-терминали низ целиот свет.
  • Преку мобилната апликација мБанка имате постојан увид во состојбата на вашите сметки, вршите плаќања и пренос на пари, онлајн аплицирате за потрошувачки кредит, менувате дневни и периодични лимити за картичките…
  • Преку мобилниот телефон пристапувате до вашиот електронски идентитет OneID, кој пак ви овозможува пристап до бројни производи и услуги на Банката без посета на шалтер.

Вашиот микро свет доби свет на неограничени можности:

  • Електронската идентификација преку OneID значи можност за вршење различни банкарски трансакции од далечина, како на пример ажурирање лични податоци, активирање Интернет банка, а наскоро и отворање платежна сметка и аплицирање за кредит.
  • Безбедноста на трансакциите е на највиско ниво со биометриска автентификација за пристап до мБанка или до вашиот електронски идентитет.
  • Веќе не мора да ја контактирате банката доколку ја изгубите или ви е украдена вашата картичка. Се еден клик во Интернет банка можете веднаш да ја блокирате или преку мБанка да ги подесите дневните лимити на нула, а потоа преку веб-страната на банката да аплицирате за нова картичка.

Затоа не изненадува што многу клиенти веќе ги препознаваат можностите и ги користат предностите на дигиталното банкарство на Комерцијална банка. Тоа всушност нуди можности кои ги следат токму вашите желби и потреби.

Домашни банки

Најуспешната конференција „Чувари на мудроста“ за професионален развој и мотивација на младите луѓе, годинава во ново, освежено издание

Објавено

на

Во тек се подготовките за втората конференција „Чувари на мудроста“ во организација на „Халкбанк“ АД Скопје. На конференцијата, како и минатата година, ќе говорат успешни и реализирани луѓе, различни профили на стопанственици, уметници, професори, автори. И оваа година ќе се дискутира на интересни теми значајни за професионалната надградба и кариерниот развој на младите, со цел да се мотивираат и да се инспирираат на својот професионален пат.

„Преку искуството на панелистите од различни области, идејата е да се пренесат и да се раскажат многу интересни приказни за кои веруваме дека ќе ги инспирираат и ќе ги мотивираат младите на нивниот професионален пат. Сметаме дека поддршката и мотивацијата на младите кадри е клучна за нивниот успешен развој и за зацврстување на нивните професионалните вештини“, изјави Маја Наумовска Савеска, директор на корпоративни и маркетинг-комуникации во „Халкбанк“ АД Скопје.

Конференцијата „Чувари на мудроста“ од 2023 година беше наградена како најдобра конференција во категоријата Најдобар самит, конгрес или конференција. Оваа година организаторите се мотивирани да ја реализираат во малку поинаков формат, со многу повеќе интересни гости, докажани и значајни во нивните области.

Целната публика се, пред сè, млади луѓе, младински граѓански организации, студенти, млади претприемачи, културни работници, претставници на стартап компании итн.

Целта на конференцијата е да одговори на низа прашања на кои наидуваат младите во градењето на професионалната кариера. Да придонесе за поквалитетен развој во областите во кои дејствуваат. А мудроста, искуството, ентузијазмот и успехот кои ги дефинираат панелистите ќе отворат низа прашања и одговори, важни за сечиј развој.

Конференцијата е дел од поголемата кампања „Да ги слушнеме и гушнеме“, што започна во 2022 година, со намера да им даде глас на припадниците на повозрасните генерации. Во рамките на кампањата се спроведоа повеќе активности, настани и работилници во чиј центар беа пензионерите и повозрасните лица.

Повеќе информации за кампањата „Да ги слушнеме и гушнеме“ и за конференцијата „Чувари на мудроста“ се достапни на https://cuvarinamudrosta.mk/

Влезот за сите студенти ќе биде бесплатен, со приложување студентска легитимација, но заради ограничениот број на присутни, задолжително ќе биде пријавувањето преку следната онлајн форма: bit.ly/Конференција-ЧувариНаМудроста

Датум: 11 јуни 2024 ( вторник )

Времетраење: 10:00 – 15:00

Локација: Младински културен центар

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка ќе се дружи со студентите на Job Fair на техничко-технолошкиот кампус во Скопје

Објавено

на

Комерцијална банка и БЕСТ Скопје се подготвени за почетокот на Саемот за вработување Job Fair, кој од 15 до 19 април ќе се одржи на техничко-технолошкиот кампус во Скопје.

Како Генерален спонзор на Бордот на Европски студенти по технологија, Комерцијална банка ќе го поддржи и овој значаен и интересен настан и ќе биде присутна со свој штанд на Технолошко-металуршкиот факултет, каде на студентите ќе им обезбеди корисни информации за сите можности што ги имаат за успешен почеток на нивната кариера.  

Студентите на штандот на Банката ќе може да се информираат за пракса или вработување, за ИТ тимот и дигитализацијата како воспоставен стандард во работењето и во понудата на Комерцијална банка, како и за бесплатниот пакет за млади кој им ги нуди банкарските производи и услуги што му се потребни на секој млад човек за безбедни и безгрижни лични финансии.

Успешниот старт на кариерата се базира на знаење и вештини, како и на располагање со корисни и потребни информации. Токму затоа Комерцијална банка и нејзините вработени на Job Fair ќе им овозможат на студентите да добијат сѐ што им треба за нивниот иден кариерен развој.

Продолжи со читање

Домашни банки

Филијалите и експозитурите на Комерцијална банка нема да работат на 10 април

Објавено

на

Филијалите и експозитурите на Комерцијална банка АД Скопје нема да работат на 10 април (среда) заради празнување на Рамазан Бајрам.

Комерцијална банка ги известува своите клиенти дека за подигнување и уплата готовина може да ги користат банкоматите на Банката, а за други финансиски трансакции на располагање ги имаат веб и мобилните апликации Интернет банка и мБанка.

За корисниците на платежни картички, 24/7 во Скопје се отворени дигитализираната експозитура на Комерцијална банка на улица Македонија и дигиталните делови од експозитурите ГТЦ, Бисер, Буњаковец, Ист Гејт Мол, Ѓорче Петров, 11 Октомври и Лептокарија и во експозитурите во Дебар, Неготино и во Охрид.

Продолжи со читање

Популарно