Connect with us

Електронско банкарство

S-BANKA – отсега со нов, модерен дизајн, достапна и за правни лица, со многубројни функционалности

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје, следејќи ги актуелните трендови на пазарот и работејќи во интерес на своите клиенти, со цел да им овозможи непречена мобилност и достапност на широк опсег банкарски услуги, воведе многубројни новитети во својата мобилна апликација S-Banka.

Новата верзија на мобилната апликација S-Banka, со новиот модерен дизајн креиран за подобрено корисничко искуство, има нови функционалности за физички лица, а за првпат е достапна и за правни лица, клиенти на Шпаркасе Банка.

Со цел подобрување на квалитетот на услугите, за физичките лица што се корисници на S-Banka воведуваме:

 • Интегриран С-Токен за најава и плаќање на веб
 • Можност за најава на веб со push-нотификација
 • Можност за плаќање со потврда со push-нотификација

Физичките лица досега имаа пристап до следните банкарски услуги на S-Banka:

 • Едноставен начин на плаќање режиски трошоци, интерни трансакции и трансфер на средства кон сите физички и правни лица
 • Биометрија (Face ID / Touch ID) при најава во апликација и авторизација на налози
 • Плати на пријател – брзо и едноставно префрлување средства на Вашиот пријател со сметка во Шпаркасе Банка, само со избор на неговиот контакт во телефонскиот именик
 • Подели сметка – лесно делење на вкупниот износ за плаќање со Вашите пријатели со сметки во Шпаркасе Банка и корисници на апликацијата S-Banka, само со избор на нивните контакти од телефонскиот именик
 • Pop-up нотификации за сите нови функционалности и унапредувања на решенијата на банката, во функција на клиентите

Правните лица, пак, за првпат добиваат можност за користење на мобилната апликација S-Banka, извршувајќи многубројни банкарски услуги, меѓу кои:

 • Биометрија (Face ID / Touch ID) при најава во апликација и авторизација на налози
 • Увид во состојбата на сите денарски сметки и бизнис-картички
 • Можност за плаќање од денарски сметки каде што корисникот е овластен
 • Можност за креирање и снимање налози
 • Увид во е-налози и идни налози
 • Увид и експорт во PDF на налози и извод за денарска трансакциска сметка
 • Лоцирање на најблиските банкомати и експозитури
 • Увид во курсна листа

Новата верзија на мобилното банкарство на Шпаркасе Банка уште еднаш ја потврдува стратегијата на Банката за дигитализација и модернизација на своите услуги и овозможување врвно корисничко искуство за своите клиенти.

Електронско банкарство

Вештачката интелигенција во фокусот на претстојното издание на Конференцијата за е-трговија

Објавено

на

Со помалку од месец дена до претстојната Конференција за е-трговија, која ќе се одржи на 14 ноември во големата сала на Националната опера и балет во Скопје, настанот ветува ден исполнет со клучни говори, панел дискусии и неформални разговори за интеграцијата на вештачката интелигенција, податоците и маркетингот во областа на е-трговијата.(повеќе…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Нова иновативна услуга од Халкбанк – Платформата за отворено банкарство!

Објавено

на

Со цел унапредување на услугите на модерното банкарство како и следење на последните трендови на дигитални решенија за пристап до банкарските услуги, Халкбанк АД Скопје гордо ја претстатува последната иновација во овој домен – платформата за отворено банкарство.(повеќе…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Бесплатни дигитални услуги – Дел од поволностите за клиентите по повод 75 години Стопанска банка а.д. Битола

Објавено

на

По повод големиот јубилеј, 75 години постоење, Стопанска банка а.д. Битола спроведува низа промоции наменети за различни групи на клиенти. Овие промоции опфаќаат различни типови на услуги кои согласно таргет групата се нудат на клиентите со посебни поволности.(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно