Connect with us

Депозити

Промотивен орочен депозит со камата однапред – Штедење во Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Ако сте во дилема како да ги инвестирате своите слободни средства, искористете ја оваа одлична можност и вложете ги своите средства на промотивниот орочен депозит за кој каматата се исплаќа однапред, во моментот на вложување на средствата.

Промотивната понуда на Стопанска банка АД – Скопје важи до 20 април за сите нови орочени депозити со избор на рочности од 12, 24 или 36 месеци, со гарантирани годишни каматни стапки и до 3,3% за депозити во денари, односно до 2,3% за депозити во евра.

Минимален износ на вложување е 300.000 денари односно 5.000 евра, а износот на пресметаната камата се исплаќа однапред, во моментот на вложување на средствата, на сметка по избор на клиентот. За време на користење на депозитот, клиентите постојано имаат увид во штедните влогови преку e-banking системот на Стопанска банка.

Пример пресметки за камата што би се исплатила однапред:

* За 1.000.000 денари орочени на 36 месеци со каматна стапка од 3,3% годишно, однапред исплаќаме камата од 90.090 денари

* За 10.000 евра орочени на 36 месеци со каматна стапка од 2,3% годишно, однапред исплаќаме камата од 690.63 евра

Како сигурна и стабилна Банка со најдолга традиција на пазарот, Стопанска банка АД – Скопје постојано ги следи барањата на клиентите и ги прилагодува понудите според нивните потреби со широка палета на современи и атрактивни производи креирани да ги задоволат личните потреби на секој клиент.

Депозити

Заврши растот на каматите на депозитите – некои каматни стапки почнаа и да паѓаат?

Објавено

на

Кратко траеше радоста на штедачите од зголемените каматни стапки на депозитите во домашните банки. Од 1 јануари веќе започна надолен тренд кај некои банки, кој се очекува да продолжи и во текот на новата година. Стабилизирањето на референтните каматни стапки на централните банки кон крајот на минатата година беше сигнал за македонските банки прво да го запрат растот на каматите на депозитите. Како и колку тоа ќе се рефлектира и на каматите на кредитите допрва ќе видиме.(повеќе…)

Продолжи со читање

Депозити

„Растеме заедно“ – Детско штедење од Стопанска банка а.д. Битола со фиксна каматна стапка 4,1%

Објавено

на

Стопанска банка а.д. Битола своето портфолио на производи го дополни со нов денарски депозит – детско штедење со промотивна фиксна каматна стапка од неверојатни 4,1%, со рок на орочување 36 месеци. Детското штедење е наменето за деца од нивното раѓање па се до 18 годишна возраст.(повеќе…)

Продолжи со читање

Депозити

Одбележан Светскиот ден на штедењето, промовиран Букварот за финансиска едукација и доделување детско штедење на Идолите на Халки

Објавено

на

Со целодневна едукативно-забавна работилница за деца, промоција и видеопроекции и многу музика, Халкбанк АД Скопје вчера во Градскиот парк во Скопје го одбележа 31 Октомври, Светскиот ден на штедењето. Со тоа беше заокружена кампањата „Среќата е во малите чекори“ и низата активности со кои банката го одбележа месец октомври.(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно