Connect with us

Продукти

Приматели на плата – Рационалното управување со финансиските средства еклучно за безгрижна иднина

Објавено

на

Без разлика дали се работи за штедење за пензија, купување куќа или финансирање на образованието на вашите деца, планирањето однапред го намалува финансискиот стрес и несигурноста. Сознанието дека ги контролирате вашите финансии и имате план за иднината, може да ви донесе мир на умот и ви овозможува да се фокусирате на други аспекти од вашиот живот без постојано да се грижите за пари.

Помеѓу многубројните иновативни и корисни банкарски услуги за корисниците, Халкбанк АД Скопје ја воведе и услугата „Приматели на плата”, која што покрај обезбедување пристап до паричните средства на трансакциската сметка, носи и низа други значајни бенефиции за секој клиент. Секој што ќе отвори тековна сметка во Халкбанк и преку наведената сметка остварува редовен личен доход, како примател на плата, добива можност за користење на Mastercard Debit Contactless дебитна картичка со која на клиентот му е овозможено да подигнува готовина од банкоматите на сите банки во земјата без провизија.

Друга бенефиција за примателите на плата е можноста за дозволено пречекорување на трансакциската сметка во висина до три месечни плати. Со станување клиент со плата во Халкбанк, секој може да избере да добие дебитна, но и кредитна картичка од светските брендови Visa и MasterCard. Со кредитните картички клиентите можат да купуваат на рати без камата на мрежата на ПОС терминали со кои Банката има склучено договор за рати без камата. Корисниците на кредитните картички, Халкбанк ги наградува и со Бонус програма со која со пазарување на одредени продажни места и во одредени периоди, се добива одреден процент на  бонус поени. Бидејќи 1 бонус поен вреди 1 денар, со собирање бонус поени се остваруваат средства  кои потоа може да се искористат на било кое продажно место каде постои ПОС терминал на Халкбанк.

Халкбанк, на своите клиенти, приматели на плата им овозможува и штедење со најповолни каматни стапки со наменскиот депозит за приматели на плата „Мој депозит”. Годишната каматна стапка за овој тип на производ е фиксна и се движи до 2,20% за штедење во денари и 1,70% за штедење во евра за рок од 36 месеци. Клиентот може да одбере помеѓу исплата на камата на крај на период на орочување или месечно.

Помеѓу останатите придобивки од оваа услуга се можноста за станбен кредит со најдобри услови, брзи процедури за подигнување на потрошувачки кредит со најдобри услови и електронско и мобилно банкарство, кое му овозможува на клиентот добивање нотификацииза примена плата како и за секој прилив и одлив и извршување на останатите обврски онлајн.

Дополнително Халкбанк го прошири асортиманот на производи и услуги, и на своите ценети клиенти им овозможи да купат полиси за неживотно осигурување (патничко осигурување, автомобилска одговорност, каско осигурување, зелен картон, осигурување на имот и останати типови) издадени од Халк Осигурување АД Скопје во сите филијали на Халкбанк во земјата.

Продукти

НЛБ Банка со промотивна кампања и намалени каматни стапки за станбени кредити

Објавено

на

Под слоганот „Почни од нула“, НЛБ Банка започна промотивна кампања за станбени кредити, овозможувајќи им на сите оние кои размислуваат за нови почетоци, нов или сопствен дом, бараниот кредит да го добијат со единствени поволности.

Во промотивниот период кој трае до 31 августгодинава, клиентите кои ќе ја изберат НЛБ Банка за свој кредитен партнер при купување на стан, кредитот го добиваат без трошоци за одобрување, без нотарски трошоци и без трошоци за проценка на недвижност, а сега и со намалени каматни стапки, фиксни за период од 5, односно 10 години. 

Дополнителна придобивка за клиентите еекспертското водство, стручните насоки и поддршката на банкарскиот персонал во процесот одапликација до одобрување, како и широката понуда на Банката на повеќе градежни компании со кои се овозможени и поповолни услови за кредитирање.

Повеќе детали за сите кредитни продукти и промотивни понуди на НЛБ Банка се достапни на www.nlb.mk, или преку контакт-центарот, на телефонскиот број: 02/15 600.

Продолжи со читање

Банки

ДОБРАТА КАМАТА ОД ДАЛЕКУ СЕ ГЛЕДА! Шпаркасе Банка со нова понуда за Депозит Плус

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје продолжува да воведува привилегии за клиентите, следејќи ги пазарните промени, и со тоа да креира атрактивни понуди што одговараат на нивните потреби.

Како синоним за стабилност, кога станува збор за штедењето, Шпаркасе Банка воведе нови каматни стапки за Депозит Плус, фиксни за целиот период на орочување, во период до 31.7.2024 година. Средствата со Депозит Плус во денари можат да се орочат на 13 и на 25 месеци, со што при орочување на 13 месеци, каматната стапка изнесува 3,60%, додека при орочување на 25 месеци каматната стапка изнесува 4%, што во моментов е меѓу најповолните каматни стапки на депозит со овие рочности и претставува уште еден показател за грижата на Шпаркасе Банка кон своите клиенти.

Депонентите, пак, кои ќе се одлучат за депозити во евра на 12 месеци добиваат каматна стапка од 2,30%, додека за 25 месеци каматна стапка од 3,30%.

Депозит Плус е орочен депозит со фиксна каматна стапка за целиот период на орочување, креиран за оние што се заинтересирани да направат добар план за заштеда на подолг период во стабилна финансиска институција.

Бидејќи штедењето е предизвик, но и многу корисна навика со која ја обезбедуваме нашата и иднината на нашите деца, на вас е да изберете партнер од доверба каков што е Шпаркасе Банка – дел од најсилната банкарска групација во Југоисточна Европа, која бележи близу 200 години традиција во штедење.

#ВерувајВоИднината

Комерцијален текст

Продолжи со читање

Продукти

Halk EZ пакетот за млади на Халкбанк прилагоден на нивниот стил и животни навики

Објавено

на

При изборот на банка, одлучувате за многу повеќе од само избирање на место каде што ќе ги чувате вашите финасии. Избирате партнер кој ќе биде ваш вистински и долгорочен поддржувач. Банката што ќе ја одберете денес може да игра клучна улога во обликување на финансиската иднина на вашето дете. Затоа, одберете банка која нуди финансиски пакети и решенија за сите генерации, олеснувајќи го секојдневието при извршувањето на едноставни финансиски трансакции притоа внимавајќи на корпоративната општествена одговорност.

Избирањето банка што ќе биде вистински пријател и поддржувач на развојот на младите е клучен чекор за нивната финансиска стабилност и успех во иднина. На младите покрај тоа што им е потребно да имаат безбедно место за своите финансии, потребно им е и да се стекнатсо знаења и вештини со кои ќе се подготват за животните предизвици што се пред нив. Денешните млади генерациисе технолошки писмени, па затоа тие преферираат банкашто нуди модерни дигитални услуги. 

Следејќи ги потребите на младите и нивниот динамичен стил на живот, Халкбанк АД Скопје креираше нов банкарски пакет Halk EZ, кој што е прилагоден на стилот и животните навики на еден современ млад човек. Покрај низата финансиски услуги и поволности, пакетот претставува и платформа за едукација, забава, дружење и вмрежување, а идејата е Halk EZ да прерасне во платформа што ќе овозможи сосема поинакво, брзо и лесно банкарско искуство.

Пакетот Halk EZ (Halk Easy) претставува иновативен банкарски пакет што нуди голем број поволности и динамични содржини за сите корисници на возраст од 16 до 24 години.

Пакетот нуди бесплатно мобилно и електронско банкарство, Visa PayWave дебитна платежна картичка без надоместок за годишна членарина, со која може да се повлекува готовина без надомест на сите банкомати во земјата и во странство, платежна сметка без трошоци за водење на истата и низа иновативни услуги како GarminPay, SmartSend и SmartCash. Пакетот е креиран за млади луѓе, студенти, средношколци и млади претприемачи кои водат брз и динамичен живот и ги користат дигиталните технологии.

Дополнително, како дел од оваа иницијатива, Халкбанк АД Скопје ќе поддржува и поттикнува финансиска едукација на младите, културно-забавни настани и активности, како и корисно општествено-одговорни практики, пред сè во делот на заштита на животната средина.

Пакетот Halk EZ (Halk Easy) има посебна брендинг приказна чиј главен мотив е фонатаната Лотос во Градскиот парк во Скопје, како локација која со генерации претставува синоним за дружење и социјализација на младите. Со новиот брендинг ќе бидат креирани и Visa Halk EZ картички кои во наредните месеци ќе ги добијат сите корисници на пакетот.

Продолжи со читање

Популарно