Connect with us

Банки

Оглас за вработување во Комерцијална банка АД Скопје

Објавено

на

Доколку имате желба и амбиција за професионален и кариерен развој во финансиска институција со долгогодишна традиција, која гради стабилност, ефикасност и иновативност со успешен и посветен тим на професионалци, аплицирајте за вработување во Комерцијална банка АД Скопје.

Комерцијална банка АД Скопје овозможува активно да учествувате во модерниот развој на банката, да  работите во пријатна средина која ги цени Вашите лични вредности и да ги остварите Вашите професионални цели.

Искористете ја можноста и аплицирајте за:

Работна позиција: Помлад соработник за администрирање кредити и гаранции (Back Office).

Тип на вработување: На определено време од 12 месеци.

Работно време: 40 часа неделно.

Почетна основна нето-плата28.670,00 денари.

Огласот важи до 09.04.2023 година.

Работни цели и задачи:

 • Oтворање на кредитни партии, доделување на каматна група и задолжување на кредитите;
 • Изготвување на амортизациони планови, и испраќање на коминтентите;
 • Книжење на задолжувањата и раскнижување на извршените уплати од страна на клиентите  согласно договорните одредби или согласно инструкциите од службеникот за односи со клиенти или непосредниот раководител за кредитните партии;
 • Пресметка и печатење на каматни листи и доставување до коминтентите;
 • Подготвување на пресметки и книговодствени картици за тужење и стечај;
 • Дефинирање на партија за денарска гаранција, доделување на каматна група и задолжување на гаранцијата;
 • Книжење на извршени уплати по основ на денарски гаранции;
 • Пресметка и печатење на каматни листи и доставување до коминтентите;
 • Изготвување на налог, негова проверка и спроведување во случај на протестирање на денарска гаранција.

Потребни квалификации и способности:                           

 • Завршено високо образование од областа на економските науки (предност ќе имаат кандидатите со насока: сметководство и ревизија);
 • Познавање на англиски јазик и MS Office алатки;
 • Без работно искуство;
 • Висок личен интегритет, доверливост и чесност;
 • Прецизност во извршување на работните задачи;
 • Ориентираност кон потребите на клиентите;
 • Адаптибилност во динамична работна средина;
 • Комуникациски вештини за работа во тим.

Придобивки за Вас:

 • Пријатна и тимска работна атмосфера во современи работни услови;
 • Обуки од ментори со висок степен на стручност и искуство;
 • Можност за личен и професионален развој, стекнување нови вештини и компетенции;
 • Доброволно приватно здравствено осигурување
 • Учество во општествено одговорни и спортски активности, корпоративни настани, користење библиотека и сл.

Вие би биле одличен дел од тимот ако ги поседувате потребните вештини, се препознавате во овие вредности и имате силна мотивација за успех.

Пополнете ја следната апликација или доставете ваше CV на: vrabotuvanje@kb.mk или на адреса: Сектор за човечки ресурси и општи работи, Комерцијална банка АД Скопје, ул.Орце Николов бр.3, 1000 Скопје, со назнака: „Oглас за вработување Помлад соработник за администрирање кредити и гаранции (Back Office)”.

Телефон за контакт: (02) 3168-467

На интервју ќе бидат повикани само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг.

Изборот ќе се изврши во рок од 45, 90 или 120 дена по истекот на рокот за пријавување, во зависност од бројот на пријавени кандидати.

Напомена: Апликацијата ќе биде третирана како строго доверлива, согласно Законот за заштита на личните податоци. Со самото доставување на Вашата апликација за работа согласни сте Вашите лични податоци да се обработуваат во процесот на селекција на кадри во период од 1 година.

Банки

Оглас за вработување во Силк Роуд Банка АД Скопје

Објавено

на

СИЛК РОУД БАНКА АД СКОПЈЕ нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина, со можност за личен развој и професионален напредок. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Огласи за вработување во Комерцијална банка АД Скопје

Објавено

на

Доколку имаш желба и амбиција за професионален и кариерен развој во финансиска институција со долгогодишна традиција, која гради стабилност, ефикасност и иновативност со успешен и посветен тим на професионалци, аплицирај за вработување во Комерцијална банка АД Скопје. (more…)

Продолжи со читање

Банки

Оглас за вработување во Шпаркасе Банка АД Скопје

Објавено

на

Доколку имаш желба да бидеш дел од динамичен банкарски тим кој со отворен ум ги прифаќа секојдневните предизвици имаш позитивен пристап во работата, покажуваш ентузијазам секогаш да бидеш најдобар во тоа што го работиш, имаш желба да учиш и да се развиваш преку организацијата и се трудиш да изнајдеш иновативни и креативни начини за реализација на задачите, а воедно ти е важно да работиш во средина во која се вреднува тимскиот дух и фер однесување, Шпаркасе Банка ве охрабрува да се придружите на нивниот тим и заедно, секојдневно да ги живеете корпоративните вредности! (more…)

Продолжи со читање

Популарно