Connect with us

Продукти

МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ МЕСЕЦОТ НА ШТЕДЕЊЕ – штедете со повисоки каматни стапки во Комерцијална банка

Објавено

на

Добар начин како да го започнете октомври, познат и како месец на штедење. Штедете со повисоките каматни стапки во Комерцијална банка до 30.11.2023 година. А, сега Комерцијална банка нуди и поголеми фиксни каматни стапки на депозитите орочени на 12 месеци. Фиксната каматна стапки за денарски депозит орочен на 12 месеци се зголемува на 1,50%, а на девизниот депозит во евра на 1,00%.

Комерцијална банка го продолжи промотивниот период до 30.11.2023 година за штедење со зголемени фиксни каматни стапки. Со тоа, за штедење во денари може да си обезбедите фиксна камата до 3,10%, а за депозитите во евра до 2,10%. Стимулативните каматни стапки за поголеми влогови, пак, достигнуваат и до 4,70% за денарски и до 3,60% за депозити во евра.

Каматните стапки за штедење во Комерцијална банка растат како што расте вашата заштеда:

  • За денарски депозити орочени на 12 месеци каматни стапки од 1,75% до 3,10%, во зависност од висината на орочениот износ.
  • За депозити во евра орочени на 12 месеци каматни стапки од 1,15% до 2,50%, во зависност од висината на орочениот износ.
  • За денарски депозити орочени на 24 месеци каматни стапки од 2,30% до 3,90%, во зависност од висината на орочениот износ.
  • За депозити во евра орочени на 24 месеци каматни стапки од 1,50% до 3,00%, во зависност од висината на орочениот износ.
  • За денарски депозити орочени на 36 месеци каматни стапки од 3,10% до 4,70%, во зависност од висината на орочениот износ.
  • За депозити во евра орочени на 36 месеци каматни стапки од 2,10% до 3,60%, во зависност од висината на орочениот износ.

Штедењето во Комерцијална банка носи и бројни други бенефиции – онлајн орочување на веќе отворени штедни депозити за активни корисници на Интернет банка, штедење без книшка, односно со целосно дигитална евиденција преку Интернет банка и мБанка, како и поддршка и совети од вработените за најдобри одлуки на клиентите.

Новите каматни стапки се достапни на следните линкови: денарски и девизни.

За сите подетални информации на располагање на клиентите им стојат и сите вработени во Комерцијална банка во најблиска експозитура или на е-пошта: stedenje@kb.mk.

Продукти

Станбениот кредит на Комерцијална банка сега е без трошоци за одобрување и проценка и те носи уште поблиску до нов дом

Објавено

на

Сега си уште поблиску до твојот нов дом! Станбениот кредит на Комерцијална банка носи широка насмевка на твоето лице затоа што сега го добиваш без надомест за одобрување и процена.

Искористи го промотивниот период до 30 септември оваа година и направи чекор напред во твојата и во удобноста на твоето семејство.

Со Станбениот кредит на Комерцијална банка имаш повеќе причини и можности да го направиш тоа:

  • Без надомест за одобрување и процена до 30.09.2024
  • Фиксна каматна стапка за 5 години, со или без вклучено животно осигурување,
  • Фиксна каматна стапка за 10 години, со или без вклучено животно осигурување.

Таблица за множење не ти е потребна бидејќи калкулаторот на Комерцијална банка ќе ги направи сите пресметки за тебе и ќе ти помогне да го направиш најдобриот избор.

Кредитот е наменет за купување, изградба, доградба или реконструкција на стан, куќа или деловен простор, како и за купување градежно земјиште или недвижен имот во странство.

Дознај повеќе, пресметај рата и поднеси податоци за вработените во Комерцијална банка да те контактираат преку следниот линк: https://www.kb.mk/stanben.nspx

Продолжи со читање

Продукти

Промотивно во НЛБ Банка, НЛБ Супер депозити со атрактивни каматни стапки

Објавено

на

Од денеска 15 јули, НЛБ Банка воведува нова, промотивна понуда за депозити за физички лица со атрактивни каматни стапки за штедни влогови во денари и во евра. Дизајнирана за сите оние кои сакаат да го максимизираат растот на своите средства, промотивната понуда на НЛБ Банка нуди конкурентни каматни стапки и сигурност на штедните влогови.

Промоцијата која се однесува на ново-склучени договори за штедење е со важност до крајот на септември и нуди СУПЕР депозитни продукти со фиксни каматни стапки и тоа: за депозити во денари – каматни стапки до 4%, и за депозити во евра – каматни стапки до 3%, со рок на орочување до 25 месеци.

Отворањето на депозитна сметка во НЛБ Банка е брз и едноставен процес. Клиентите можат да ја посетат која било експозитура на Банката и да добијат персонализирана услуга и искусен тим на финансиски експерти кој ќе им помогне да ја изберат вистинската опција за депозит.

Повеќе детали за промотивната понуда на НЛБ Банка може да се добијат во експозитурите на Банката, преку контакт центарот на телефонскиот број: 02/15 600 или на веб страницата на Банката, на линкот: НЛБ Супер депозит.

Продолжи со читање

Банки

Halk EZ – банкарски пакет со музички идентитет кој ги одразува темпераментот и бунтовноста на младите

Објавено

на

Музиката е составен дел од секојдневието на младите денес. Без разлика дали се на работа, учат во библиотека, седат во кафуле, патуваат на викенд, тие речиси никаде не одат без своите слушалки за да можат во секој момент да уживаат во звуците на омилените музички жанрови. Токму затоа, новиот банкарски пакет за млади Halk EZ, покрај визуелниот, разви и свој музички идентитет и брендинг. Станува збор за нумерата EZ Generation што ја креираше српскиот диџеј и продуцент Andrew Meller.

„Работев на дизајн на звук кој би одговарал на карактеристиките и животниот стил на една генерација. Со цел да дојдам до најдобар резултат, спроведов цело истражување какви треба да бидат бојата и тонот на тој звук. Кога го креирав и го слушав бесконечно долго во loop, ми дојде идеја дека од него можам да развијам цела песна. Во песната се содржани повеќе под-жанрови помеѓу кои настана фузија која звучи како целина. Исто така добив ефект на певливост и веднаш ја тестирав во клуб пред младите и помина феноменално. Најважната работа кога креирате вакво нешто е и од другата страна да имате разбирање и да делите иста визија што во случајов со тимот на Халкбанк го постигнавме на уметничко ниво“, вели продуцентот Andrew Meller.

Идејата е музичката нумера EZ Generation да биде составен дел од сите активности кои Халкбанк ќе ги спроведува за пакетот за млади Halk EZ. Станува збор за поинаков пакет кој покрај банкарски услуги, на младите на возраст од 16 до 24 години, ќе им понуди и платформа за едукација, дружење, вмрежување и забава.

„Нашата цел е на сите млади корисници да им понудиме пакет кој е прилагоден на нивниот начин на живот. Но, како тим одлучивме дека за да им се доближиме на младите, мора да креираме поинакво искуство кое нема да биде врзано исклучиво за банкарски и финансиски услуги. Затоа пакетот Halk EZ доби свој музички брендинг, како и креативен идентитет чиј носечки симбол е фонтаната Лотос во Градскиот парк во Скопје. Дополнително, преку Halk EZ, младите ќе имаат можност да добијат финансиска едукација, како и пристап до голем број културно – забавни содржини“, вели Маја Наумовска Савеска, директор на корпоративни и маркетинг комуникации во Халкбанк.

Пакетот Halk EZ (Halk Easy) е креиран за да одговори на секојдневните потреби на студентите, средношколците, младите претприемачи и сите млади луѓе кои водат брз и динамичен живот и ги користат дигиталните технологии. Тој нуди бесплатно мобилно и електронско банкарство, Visa бесконтактна картичка со која може да се повлекува готовина без надомест на сите банкомати во земјата и во странство, платежна сметка без трошоци за водење, и иновативни услуги како GarminPay, SmartSend, SmartCash.

Продолжи со читање

Популарно