Connect with us

Компании

Вработуваме новинар за банкарство и финансии

Објавено

на

www.bankarstvo.mk, водечка веб страна во областа на банкарство и финансии, е во потрага по иновативен новинар за придружување на нашиот тим. Оваа позиција претставува важен дел од нашата мисија да обезбедиме квалитетни и релевантни финансиски информации за нашата читателска публика.

Обврски и одговорности:
– Истражување, собирање и пишување на квалитетни вести и информации во областа на банкарството и финансиите.
– Креирање на креативни и привлечни текстови, статии и репортажи.
– Поврзување со експерти, банкарски институции и финансиски лидери за обезбедување на релевантни информации.
– Проактивно следење на трендовите во финансиската индустрија и објавување на актуелни содржини.

Квалификации:
– Искуство во новинарството или слична област.
– Знаење и интерес за банкарство, економија и финансии.
– Одлични комуникациски и пишувачки вештини.
– Способност за работа во тимско окружување и способност за соработка со различни оддели.

Предности:
– Познавање на WordPress платформата.
– Искуство во работа со различни медиумски платформи и социјални мрежи.
– Мотивација за постојано учење и усовршување во областа на банкарството и финансиите.

Понуда:
– Работа од дома.
– Флексибилни работни услови и можности за професионален развој.
– Конкурентно платено вработување и додатни бенефиции.

Како да аплицирате:
Сите заинтересирани кандидати може да испратат својата биографија и мотивациско писмо на contact@bankarstvo.mk. Молиме вклучете “Апликација за новинар” во насловот на е-поштата.

Вашата пријава треба да вклучува примери од вашите објави како и други релевантни информации кои би сакале да ги споделите.

Рок за аплицирање: 17.01.2024 година.

www.bankarstvo.mk е поддржувач на различни форми на рамноправност во вработувањето. Сите квалификувани кандидати се потенцијални за вработување без разлика на раса, вероисповест, пол, сексуална ориентација, возраст, националност или било која друга карактеристика заштитена со закон.

Со почит,

Тимот на www.bankarstvo.mk

Компании

ЕОС Матрикс: ЕСГ стандардите ќе помогнат за развој и на компаниите и на заедницата

Објавено

на

Преку инвестиции во иновации, континуирана едукација и креирање на проекти од интерес на компанијата и на заедницата се создаваат услови за одржлив развој според ЕСГ стандардите. ЕОС Матрикс Македонија постојано работи на имплементација и надоградување на ЕСГ стандардите во чии рамки се одвиваат сите активности во компанијата. Унапредување на бизнисот со побарувања, создавањето на одржливи пракси кои ќе овозможат успешно справување со задолжувањата на долг рок, заштита на животната средина согласно Парискиот Договор и воведување на промени кон подобро за целото општество се четирите основни области во кои делува компанијата и создава услови за одржлив развој.(повеќе…)

Продолжи со читање

Компании

Маја Кадиевска-Војновиќ нов член на Надзорниот одбор на КИБС АД Скопје

Објавено

на

Во согласност со одредбите од член 166-б од Законот за хартии од вредност, Клириншка Куќа клириншки интербанкарски системи АД Скопје, (КИБС АД Скопје), како Акционерско друштво го доставува следново тековно соопштение за спроведени промени во органите на управување:(повеќе…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување Советник за продажба во НЛБ Lease&Go

Објавено

на

НЛБ Lease&Go д.о.о. Скопје која е дел од НЛБ Групацијата го проширува својот тим на успешни професионалци.
Нашите корпоративни вредности се одговорност, чесност, кредибилност, соработка, насоченост кон решенија, иновации и едноставност. Работиме чесно и одговорно и работењето кај нас не е само работа туку и мисија која ја живеат сите вработени.(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно