Connect with us

Форекс

Руската рубља ја губи вредноста – падна на 11-месечен минимум во однос на доларот

Објавено

на

Руската рубља падна на најниско ниво во последните 11 месеци во однос на американскиот долар и еврото.

Имено, еврото зајакна во однос на рубљата за 1,11 проценти и во 11:56 часот по средноевропско време се продаваше по 88,8501 рубља за евро.

Во текот на изминатите шест месеци, валутата на еврозоната напредуваше за 48,76% во однос на рубљата.

Истовремено, доларот зајакна во однос на рубљата за 1,04 проценти, додека во изминатите шест месеци зајакна за вкупно 34,02 проценти во однос на руската рубља.

Форекс

Кои акции на Македонска берза беа најинтересни за инвеститорите во март?

Објавено

на

Според податоците кои ги објави Македонската берза за периодот 01.03.-31.03.2023 година вкупниот промет изнесува 496.838.797 денари и бележи енормен пораст од 124,40% во однос на претходниот месец февруари.(повеќе…)

Продолжи со читање

Форекс

Проширување на котација на државни обврзници во вредност од 2,1 милијарди денари

Објавено

на

Македонска берза АД Скопје ја известува јавноста дека согласно Барањето бр.15-2790/1 од 29.03.2023 година и Барањето бр.15-2160/1 од 08.03.2023 година од страна на Министерството за финансии на Република Северна Македонија за котација на државни обврзници, почнувајќи од денес (04.04.2023 година) на Официјалниот пазар на подсегментот Берзанска котација ќе бидат примени на котација државните обврзници со следните карактеристики:(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно