Connect with us

Компании

Оглас за вработување Стручен соработник за управување со инвестициско портфолио во Триглав пензиско друштво

Објавено

на

Триглав пензиско друштво ви нуди одлична шанса да се приклучите кон реномирана меѓународна финансиска групација и да станете дел од Секторот за инвестиции на работна позиција Стручен соработник за управување со инвестициско портфолио.

Работни задачи и одговорности:

 • да го спроведува целокупниот процес на инвестирање на средствата на фондовите на домашните и странските пазари;
 • да подготвува анализи на финансиски инструменти и предлози за инвестирање;
 • да ги следи случувањата на домашните и странските финансиски пазари и останати настани од интерес на инвестициските портфолија на фондовите;
 • да го следи квалитетот на хартиите од вредност и условите и ограничувањата од законската и подзаконската регулатива во процесот на инвестирање;
 • да воспоставува и одржува деловни контакти со пазарни посредници и учесници;
 • менторство и пренос на знаења.

Потребни квалификации, искуство и образование:

 • Универзитетска диплома во релевантна област (економија, финансии или еквивалентна област);
 • Професионална квалификација ќе се смета како предност (CFA, положено испит за инвестициски советник или сл.);
 • Активно познавање на англиски јазик;
 • Комуникациски и организациски способности, способност за тимска, но и независна и самостојна работа;
 • Способност за критичко и аналитичко мислење, антиципативно расудување и одлучување;
 • Стручно користење на MS Office;

Нудиме:

 • Интересна и динамична атмосфера за работа;
 • Континуирано усовршување и можност за личен и стручен развој;
 • Конкурентна плата во зависност од претходното работно искуство;
 • Дополнителни бенефити при користење на производите на Групацијата.

Доколку сте заинтересирани и квалификувани за наведената позиција, аплицирајте со поднесување на Вашето CV на македонски јазик на info@triglavpenzisko.mk

Пријавувањето можете да го извршите најдоцна до 31 јули 2023 година.

Единствено квалификуваните кандидати во потесен избор ќе бидат понатаму контактирани.

Компании

ЕОС Матрикс: ЕСГ стандардите ќе помогнат за развој и на компаниите и на заедницата

Објавено

на

Преку инвестиции во иновации, континуирана едукација и креирање на проекти од интерес на компанијата и на заедницата се создаваат услови за одржлив развој според ЕСГ стандардите. ЕОС Матрикс Македонија постојано работи на имплементација и надоградување на ЕСГ стандардите во чии рамки се одвиваат сите активности во компанијата. Унапредување на бизнисот со побарувања, создавањето на одржливи пракси кои ќе овозможат успешно справување со задолжувањата на долг рок, заштита на животната средина согласно Парискиот Договор и воведување на промени кон подобро за целото општество се четирите основни области во кои делува компанијата и создава услови за одржлив развој.(повеќе…)

Продолжи со читање

Компании

Маја Кадиевска-Војновиќ нов член на Надзорниот одбор на КИБС АД Скопје

Објавено

на

Во согласност со одредбите од член 166-б од Законот за хартии од вредност, Клириншка Куќа клириншки интербанкарски системи АД Скопје, (КИБС АД Скопје), како Акционерско друштво го доставува следново тековно соопштение за спроведени промени во органите на управување:(повеќе…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување Советник за продажба во НЛБ Lease&Go

Објавено

на

НЛБ Lease&Go д.о.о. Скопје која е дел од НЛБ Групацијата го проширува својот тим на успешни професионалци.
Нашите корпоративни вредности се одговорност, чесност, кредибилност, соработка, насоченост кон решенија, иновации и едноставност. Работиме чесно и одговорно и работењето кај нас не е само работа туку и мисија која ја живеат сите вработени.(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно