Connect with us

Домашни банки

И 8 февруари може да биде 8 Март

Објавено

на

Правата, можностите и изборот како привилегија на секое хумано суштество се секојдневие во корпоративното делување на Комерцијална банка, а се и поттик како општествено одговорна компанија да ја инспирира, охрабри и мотивира секоја жена да направи правилен избор, да стане финансиски независна и полесно да ги надмине предизвиците во кои не треба да биде оставена сама.

Комерцијална банка порачува дека секој ден може и треба да биде 8 Март за секоја жена, кога таа ќе се чувствува исполнета, почитувана, посветена, среќна и желна за нови предизвици и успеси.

За таа цел Комерцијална банка оваа година ќе биде спонзор на активностите на Националниот совет за родова рамноправност, а со својата акција „Биди своја, биди силна!“ ќе придонесе за охрабрување и едуцирање на жените за да постигнат поголема финансиска независност, да ги искористат своите права и можности и да напредуваат во секој сегмент од животот.

Комерцијална банка финансиски ќе го поддржи проектот „Дигитализација и дигитална видливост на услугите на Советувалиштето и СОС линијата при НСРР“. Но, покрај тоа во текот на целата година:

  • Ќе ги едуцира жените за основните финансиски производи и услуги кои им стојат на располагање за одговорно и самостојно управување со нивните лични финансии,
  • Ќе ги мотивира и охрабрува преку личните примери на жени-вработени во Банката, кои се амбициозни, храбри, мотивирани и успешни,
  • Ќе ги поттикнува да се борат за својот напредок затоа што тоа значи прогрес за целото општество.

Ценејќи го придонесот на Националниот совет за родова рамноправност за постигнување родова еднаквост, развој и заштита на женските и човековите права, Комерцијална банка беше поддржувач на активностите на оваа организација и во периодот од 2007 до 2016 година. Со новата соработка се стремиме кон нови предизвици со кои ќе помогнеме за елиминирање на сите форми на дискриминација на жените и за градење општество со еднакви можности. Родовата еднаквост не е само основно човеково право туку и основа за постигнување напредок и одржлив развој со искористување на целокупниот хуман потенцијал.

Домашни банки

ПроКредит Банка АД Скопје издаде нова емисија на акции во вредност од шест милиони евра

Објавено

на

ПроКредит Банка АД Скопје изврши зголемување на капиталот на банката за дополнителни 6.000.000 евра.(повеќе…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка започна со исплата на парична помош од социјална, детска и цивилна заштита

Објавено

на

НЛБ Банка денес на ден 05.03.2024 година започна со исплата на парична помош од социјална, детска и цивилна заштита.(повеќе…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ПроКредит Банка во соработка со ЕБОР го лансираше новиот ПроБиз пакет за поддршка на младите претприемачи

Објавено

на

ПроКредит Банка, во рамки на својата мисија за поддршка на локалните бизниси во деловната заедница, како дел од програмата Youth in Business на Европската банка за обнова и развој (ЕБОР) го креираше новото решение, ПроБиз – пакет наменет за поддршка на млади претприемачи.(повеќе…)

Продолжи со читање

Популарно