Connect with us

Домашни банки

Visa Platinum – премиум дебитна картичка од Халкбанк АД Скопје

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје, во партнерство со Visa го нуди Премиум-пакетот, прв од овој вид на македонскиот пазар, кој ги спојува поволностите во кои уживаат имателите на картички „Visa Platinum“, отворајќи сосема нов свет на привилегии за македонските граѓани, во земјата и во странство.

Visa Platinum е ексклузивна дебитна картичка наменета за физички лица која е поврзана со трансакциската сметка. Дебитната Visa Platinum е меѓународна картичка наменета за безготовински трансакции, која поддржува интернет плаќање и можност за користење на расположливите средства 24/7.

Картичката нуди можност за бесконтактни трансакции за кои пин авторизација и авторизација со личен потпис не е потребна за трансакции до висина на лимитот одреден од Банката (750,00 мкд) или до лимитот за бесконтактно плаќање поставен на терминалот кој прифаќа бесконтактни картички.

Користењето на картичката е без провизија за плаќање во трговската мрежа и без провизија за подигање на готовина од банкоматите на Халкбанк А.Д. Скопје и банкоматите во странство.

Картичката „Visa Platinum“ припаѓа на групата премиум-производи на „Visa“ која нуди пристап до многубројни поволности на своите корисници, овозможувајќи им да уживаат во неспоредливи привилегии, каде и да се. Пакетот е замислен да ги задоволи потребите и да излезе во пресрет на животниот стил и деловните навики на елитните клиенти на Халкбанк, како и на клиентите кои често патуваат во странство. Со Visa Platinum картичката станувате член на Премиум клубот на Халкбанка.

Visa Platinum издадена од Халкбанк А.Д. Скопје ги поседува највисоките стандарди за безбедност во интернет плаќање (3D Secure – Verified by Visa – VbV).

Повеќе информации за новиот пакет „Visa Platinum“ на Халкбанк може да се најдат наследниов линк.

Домашни банки

Халкбанк уште еднаш ја покажа на дело својата општествена одговорност – Банката откупи 300 билети од МНТ со цел поддршка за културата

Објавено

на

Изминатиов период, додека светот се соочува со пандемијата од вирусот КОВИД-19, а бизнисите ги трпат економските последици, сведоци бевме како Халкбанк, низ повеќе активности и иницијативи, дава поддршка на повеќе трговци кои беа погодени од корона кризата. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Глобал Фајнанс ја прогласи Халкбанк за „Најдобра банка за работа со население за 2020 година“

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје од страна на престижниот светски финансиски магазин Глобал Фајнанс (Global Finance) е прогласена за Најдобра банка за работа со население за 2020 година. Истовремено, банката е добитник и на наградата „Commerzbank’s STP Award 2019“ која ја доделува лидерот за меѓународни финансиски услуги Комерцбанк АГ како признание за брзината и квалитетот на меѓународните плаќања и трансфери. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Промена на работното време на експозитурите на Шпаркасе Банка

Објавено

на

Од 02.07.2020 година а заклучно со 18.07.2020 година, Шпаркасе Банка Македонија започна со издавање на домашната платежна картичка „Купувам домашно“, која е дел од третиот сет на мерки на Владата на Република Северна Македонија за поддршка на одредени групи на граѓани и ревитализација на домашната економија. (more…)

Продолжи со читање

Популарно