Connect with us

Колумни

Tip of the week – Силни индивидуалци

Објавено

на

Сите менаџери, раководители, сопственици на компании сакаат да имаат во својот тим силни индивидуалци. Вработени кои цврсто стојат на земја, кои знаат да се справат со тешките ситуации, кои нема да се уплашат да влезат во нови предизвици, и ќе бидат мотивација и движечка сила за останатите. Вработени кои се фокусирани, перфекционисти и знаат да кажат „не” или да го одбранат својот став.  

Но, во суштина, дали е добро или лошо да имате тим составен од таков профил на луѓе / вработени?! Дали еден фудбалски тим ќе биде подобар, ако играат 11 „Роналдовци” или не? Индивидуалноста е поврзана со високи перформанси и квалитет на работење на индивидуата, но на ниво на тим тоа може да се одрази негативно, дури да има и катастрофални резултати. Индивидуалноста е поврзана со егото. А егото е спротивно на тимот и на тимската работа. Тимот е социјален момент. Поддршка, разбирање, соработка, тимските вредности пред индивидуалните цели, емпатија.     

Анализите и искуствата велат дека тимовите составени од силни индивидуалци знаат да бидат многу кревки и ранливи, и да не ги дадат очекуваните резултати. Тоа е најмногу поради тензиите помеѓу индивидуите. Самодовербата е важна особина и таа може да помогне при донесување на одлука, но пред другите може да изгледате како доминантна и арогантна личност и тоа да претставува проблем во прифаќањето од страна на колегите. Перфекционизмот е силен квалитет за остварување на неверојатни резултати, но тоа понекогаш може да биде погубно, поради тешкотијата за следење од страна на другите.      

Добар пример за ова се некои спортски клубови кои имаат слаби резултати иако ги имаат најскапите (најдобрите) играчи во своите редови. Од друга страна, пак, знаеме и клубови кои немаат ниту една ѕвезда, но поради добрата стратегија, лидерство, тимска работа, довербата и заедничките вложувања на тимот, постигнуваат натпросечни резултати. Тимот секогаш ќе биде посилен од која било индивидуа, со какви било вештини и способности.

Во секој случај, ако вашиот тим е составен од повеќе „Роналдовци”, силни индивидуалци, нешто што може да направите (пред да биде доцна), за да не дојдете до намалување на перформансите на работење, е следново:  

1. Лидер: За да имате авторитет над силните индивидуалци, лидерот (менаџерот) мора да биде спремен, едуциран и да има сила да се справи со сите тие тешки карактери. Понекогаш ќе треба да се преземе и некоја радикална акција што ќе биде во интерес на целиот тим, а не само на одделни индивидуи.  
2. Систем: едно од најдобрите решенија за намалување на проблемите е креирање на добар систем – правила и процедури на работа. Детални работни одговорности, процеси на работење, јасна хиерархиска структура и организациска шема. Во секој случај, најдобар баланс е доколку успеете да направите систем каде што пред сè ќе се вреднуваат целите на колективот, но и ќе се внимава на индивидуалните потреби и желби.
3. Тренинг: Мојот став е дека единствено место каде што функционира тимската работа, е во спортските тимови. Тоа е најмногу поради тоа што тие се единствените колективи кои постојано работат на развој на тимот (индивидуално и колективно). Кога последен пат вашиот тим бил на „тимски тренинг”?! Колку често употребувате вежби и тактики на суво, како тим, пред да излезете на терен (пазар)?! 90-те минути од некој фудбалски натпревар претставуваат 8-те работни часа во некоја компанија. Тренинзите што ги имаат фудбалерите на суво, секој ден по два пати на ден, се подготовка за натпреварот т.е. тие 90 минути.  
4. Тимска култура: Едно истражување на Харвард открива дека 46 % од околу 1000 инвестициски аналитичари, не успеале да ги дадат очекуваните натпросечни резултати кога ја смениле работната средина (како што било тоа во нивните претходни компании). Едно од најдобрите објаснувања било дека, индивидуалниот успех на некој вработен, ретко е резултат на самиот тој вработен, туку е резултат на целиот тим и поддршката што му ја дава тимот на тој вработен. Од огромна важност е кај секој од вработените постојано да се всадува идејата за развој и за јакнење на тимскиот дух и култура.  

На крај, доколку не може да ги избалансирате односите помеѓу членовите во вашиот тим, можеби подобро ќе биде да ги жртвувате компетенциите и индивидуалните способности на некои од членовите, со цел да одржите стабилност и баланс во тимот како целина.

Со успех во промените,

Петар Лазаров
Член на тимот
МАКЕДОНИЈА-ЕКСПОРТ Консалтинг

Колумни

Што да очекуваме во 2022 година од аспект на спречување перење пари и финансирање на тероризам?

Објавено

на

Гледајќи наназад во 2020 и 2021 година и сите случувања поврзани со Ковид 19, би било многу тешко да предвидиме што може да очекуваме во годината што е пред нас, 2022 година. Сепак, кога би зборувале само за процесите кои што би ја опфатила активноста за спречување перење пари и финансирање на тероризам, во тој случај предвидувањата се малку полесни. (more…)

Продолжи со читање

Колумни

Дали комбинирањето на одговорните лица за спречување перење пари и анти – измама ќе даде подобри резултати?

Објавено

на

Кога станува збор за борбата против измамите и перењето пари, врската меѓу двете е критична бидејќи измамниците работат на изнаоѓање начин да ги легитимизираат нивните недозволени средства. Измамата е кривично дело и е главно дело (овие кривични дела често се основниот извор на перење пари). Приходите од криминални активности поврзани со измама треба да се “перат”, така што “перењето” пари често следи веднаш по појавата на измама. Обично, по успешна активност на перење пари, измамниците добиваат непосреден пристап до средствата и ги прикриваат приходите, правејќи ги да изгледаат автентични. (more…)

Продолжи со читање

Колумни

Нивото на финансиска писменост е суштински индикатор за способноста на луѓето да донесуваат финансиски одлуки

Објавено

на

Денес сите ние треба да бидеме поодговорни за своите лични финансии од кога било досега. Системите за пензиско осигурување и социјална помош се во една тешка и напната позиција, што особено се комплицира со зголемувањето на животниот век на населението. Финансиските пазари брзо се менуваат, технологијата, новите и посложени финансиски производи стануваат наше секојдневие. Опсегот на финансиски производи од кои луѓето треба да избираат е многу различен од она што беше во минатото: хипотеки, кредитни картички, инвестициски фондови, заеднички вложувања и ануитети, а одлуките поврзани со овие финансиски производи имаат импликации за индивидуалната благосостојба. (more…)

Продолжи со читање


Популарно