Connect with us

Домашни банки

Social Day во Комерцијална банка – банкарското работење го доближуваме до младите

Објавено

на

И оваа година, на огромно задоволство на Комерцијална банка, 11 средношколци од Скопје и од Битола еден училишен ден заменија со работа во Банката. Како поддржувачи и на годинашното издание на проектот „Social Day“, Комерцијална банка им овозможи на младите да научат како функционираат дигиталните банкарски услуги и зошто се од корист за клиентите.   

Препознавајќи ја потребата од дополнително образование на младите, покрај редовното, Комерцијална банка втора година по ред е партнер на настанот „Social Day“ во земјава, во организација на Здружението на граѓани „Младите можат“. На овој ден средношколци заменуваат еден ден на училиште со работа во компанија која тие ја бираат и за што заработуваат дневница, која потоа ја донираат за формирање младински фонд за поддршка на младински проекти.

Во „Social Day“ Комерцијална банка препознава можност да даде свој придонес за создавање образовани, одговорни и амбициозни млади луѓе кои ќе можат полесно и поуспешно да го трасираат својот иден кариерен развој.

Домашни банки

Комерцијална банка прогласена за „Банка на годината во 2023“ од магазинот The Banker

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје е прогласена за „Банка на годината во 2023 година во Република Северна Македонија“ од угледниот финансиски магазин The Banker. Оваа престижна награда и е доделена на Комерцијална банка по јубилеен 10-ти пат. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Личниот пристап кон клиентите е клучен за градење доверба

Објавено

на

Банките се двигатели на секоја економија, а нивната одговорност кон клиентите е повеќеслојна и поеднакво се однесува и на бизнисите (правните лица) и на поединците (физичките лица). (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Доделен автомобилот TESLA на среќниот добитник во наградната игра на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Најсреќниот добитник во големата наградна игра на Стопанска банка, Ацо Савиќ, вчера (23 ноември) пред просториите на Банката во центарот на Скопје ги доби клучевите од новиот автомобил TESLA model 3. Автомобилот е главната награда од наградната игра на Стопанска банка со Mastercard платежните картички „Најбрзо до Тесла возило со СБ”, која траеше од 1 јули до 31 октомври. (more…)

Продолжи со читање

Популарно