Connect with us

Домашни банки

Силк Роуд Банка со признание од VISA за издавањето на првата бизнис припејд картичка во државата

Објавено

на

Силк Роуд Банка АД Скопје доби признание од VISA по повод лансирањето на првата VISA Business припејд картичка во државата наменета за компании.

Mинатата година беше лансирана првата VISA припејд картичкa за правни лица во државата како дел од успешната соработка во изминатата година помеѓу Банката и VISA.

VISA Business припејд картичката за правни лица нуди олеснителна можност на компаниите во заштеда на време и пари со намалување на трошоците при обработка на платниот список, зголемување на ефикасноста на процесите во компанијата и промовирање на лојалноста на вработените. Картичката е со максимална вредност до 1.440.000 денари и е поврзана со трансакциската сметка на компанијата во Банката. Картичката може да се користи за бесконтактни плаќањa при подмирување на секојдневните службени трошоци на компаниите во земјата и странство, за подигнување готoвина од банкомати и за интернет плаќања, како и можност за одредување на дневен лимит за плаќања кои компанијата самостојно може да ги одреди и е без трошоци за годишна членарина.

Силк Роуд Банка упатува благодарност до VISA кои го увидоа потенцијалот за соработка со Банката во лансирањето на единственaта бизнис припејд платежна картичка на домашниот пазар.

Домашни банки

Стопанска банка а.д. Битола оствари добивка од 6,05 милиони денари во првите три месеци од 2021 година

Објавено

на

Стопанска банка а.д. Битола и во првиот квартал од 2021 година го продолжи трендот на остварување позитивни финансиски резултати. Иако повеќе од една година Банката се справува со предизвиците наметнати од пандемијата со ковид-19, и понатаму го задржа фокусот кон остварување на клучните стратешки цели, дејствувајќи во насока на наплата на дел од нефункционалните побарувања, а истовремено продолжувајќи со кредитна поддршка на правните субјекти и на домаќинствата, притоа максимално залагајќи се за безбедноста на клиентите при користењето на услугите на Банката, како и за безбедност на вработените на работните места. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

УНИБанка „Супер потрошувачки кредит“ и камата од 4,25% – фиксна за првите 2 години

Објавено

на

Супер потрошувачкиот кредит од УНИБанка АД Скопје со атрактивна каматна стапка од само 4,25% фиксна за првите 2 години и 6,25 % фиксна за останатиот период вклучува и дополнителна сигурност за клиентите – Полиса за ризико осигурување од Кроација Осигурување. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ПроКредит Банка прва банка во земјата со 70% електричен возен парк

Објавено

на

ПроКредит Банка е општестевно одговорна компанија и во секојдневното работење се стреми да придонесе за зачувување на животната средина и намалување на негативното влијание врз неа. Континуирано се залага и вложува во сопствената еко иницијата #СеГрижамДелувамМенувам која придонесува кон почисто окружување и подобар квалитет на животот. (more…)

Продолжи со читање




Популарно