Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Кредити

Пензионерите во Халкбанк ќе можат да вршат отплата на кредитите до 75 години!

Објавено

на

Халкбанк ги промени карактеристиките на потрошувачкиот кредит за пензионери, во делот на старосната граница до која клиентите имаат можност да вршат отплата на рати.

Имено, рокот на отплата на кредитот согласно новите карактеристики може да биде додека кредитобарателот не наполни 75 години.

За овој тип на клиенти Халкбанк А.Д.Скопје нуди атрактивна каматна стапка и износ на кредит до 600.000 мкд. Потрошувачкиот кредит од Халкбанк А.Д.Скопје наменет за пензионери е со рок на отплата до 72 месеци и поволна каматна стапка од 7,70 %.” – се вели во карактеристиките на производот објавени на веб страната на банката.

Кредити

Што претставува кредит за рефинансирање?

Објавено

на

Кредит за рефинансирање е кредит што се подигнува во постоечката или друга банка со цел замена на постоечкиот долг, но најчесто и извор на дополнителни финансии. Најчесто со кредитот за рефинансирање се добиваат поповолни услови како грејс период, подолг период на отплата на кредитот, пониска каматна стапка и слично. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Комерцијална банка овозможи online аплицирање за потрошувачки кредити

Објавено

на

За потрошувачките ненаменски кредити на Комерцијална банка АД Скопје отсега може да аплицирате и електронски (online). За сите физички лица, корисници на услугата електронска банка, кои имаат опција за плаќање, Комерцијална овозможи побрза и поедноставна постапка преку online аплицирањето.

(more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка ги намали каматните стапки на кредитните продукти за физички лица

Објавено

на

Kако резултат на намалувањето на каматната стапка на благајничките записи, НЛБ Банка ги намали каматните стапки за 0,25 процентни поени на кредитните картички, инстант кредитите и на дозволеното пречекорување на трансакциска сметка за физички лица. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange