Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Платежни картички

PayPal ќе стане прв избор на корисниците

Објавено

на

Нема сомнение дека малите фирми за Fintech и големите технолошки компании влијаат на начинот на кој потрошувачите го прават своето банкарство. Од решенијата за дигитални заштеди за исплата на P2P и единствени алтернативи за кредитирање, традиционалните банки се под напад од сите правци во скоро секоја категорија производи и услуги.

Еден од позначајните играчи е PayPal, кој се прошири многу повеќе отколку само платежно решение, што влијае на динамиката на потрошувачите и на деловните сметки. Толку многу, што многу луѓе се потпираат само на PayPal за многу деловни потреби отколку што ја употребуваат сметката во нивната традиционална банка.

PayPal дава одлично корисничко искуство. Компанијата знае што да направи за одма да го засакате нивниот производ.

 • Поставување на PayPal сметка: Ова е неверојатно едноставно. Не треба да се оди во филијала и процесот беше одлична лекција за традиционалните банки во отворањето на сметка.
 • Блискост со брендот: силниот бренд на PayPal ја елиминира секоја загриженост кога потенцијалниот купувач сака да направи плаќање.
 • Едноставноста за користење од страна на бизнисите: PayPal е изграден за дигиталната ера. И онлајн и мобилната апликација се толку лесни и самообјаснувачки. Мобилната апликација има сè што ќе мислите дека треба за да водите бизнис и дизајнот е блиску до беспрекорен.
 • Едноставност за користење од страна на клиентите: Апликацијата е паметна да запомни кои трансакции сте ги имале. Ако некоја ја повторувате, нема потреба да внесувате податоци повторно.
 • Фактурирање: може да се фактурира директно од PayPal сметката користејќи алатки за фактурирање на PayPal. Има лесен пристап до информациите на клиентите, вклучувајќи телефон, е-пошта и текст.
 • Интеграција: Интеграцијата на PayPal услугата за плаќање во нашата платформа за дигитална претплата е лесна. Всушност, повеќето платформи за е-трговија имаат лесен приклучок за фактурирање и плаќање со PayPal.
 • Надоместоци: таксите на PayPal се помали од многу трговски сметки (2,9% + 0,30 американски долари за купување дебитни и кредитни картички). Ова е минимален трошок.
 • Поддршка за заштеда: може да се користи Acorns за автоматски да се префрлаат средствата на инвестициска сметка. PayPal не наплатува за оваа услуга.ж
 • Поддршка Venmo: Ако добиеш средства (или сакаш да испраќаш средства) користејќи Venmo, PayPal ја поддржува оваа трансакција на мобилен уред.
 • Плаќања: Секое плаќање за бизнисот може да се ракува преку PayPal. Може да префриш средства директно на пријателите, семејството и да платиш сметка.
 • Дебитна картичка и пристап до банкоматите: Со PayPal ќе заборавите на кеш парите, но доколку имате потреба може да го користите PayPal дебитниот MasterCard на банкомат.
 • Награди за поврат на готовина: Трансакциите што ги исполнуваат условите за враќање на готовина вклучуваат кредитни трансакции за кои што се регистрирам и кои се обработени преку MasterCard.
 • Сметководствено – софтверска интеграција: PayPal беспрекорно се интегрира со повеќето сметководствени софтвер, овозможувајќи лесно снимање на евиденцијата.

Сите овие причини се главен двигател зошто корисниците се повеќе го избираат PayPal за нивен финансиски партнер, како во бизнисот така и во приватниот живот.

Платежни картички

Кредитната картичка на Apple не може да се користи за купување на криптовалути

Објавено

на

На интернет страницата на банката „Goldman Sachs“, која екслузивно ќе ги издава новите кредитни картички на Apple , наречени „Apple Card“, се појавил договор за користење на нови услуги кои открил некои интересни детаљи. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

Недела на големи попусти и до 60 рати без камата во „Нептун”

Објавено

на

HAPPY WEEK акција во „Нептун” со големи попусти и до 60 рати без камата на сите производи! Од 05-12 август, потрошувачите ќе може да купуваат по промотивни – haPPу цени со големи попусти и до 60 рати без камата со haPPy кредитот или до 24 рати без камата со кредитни картички и со синдикална продажба. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

„УНИБанка” со летна промоција „Кеш без провизија”

Објавено

на

УНИБанка АД Скопје започна нова летна промотивна акција за своите клиенти. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange