Connect with us

Останато

PayPal започна исплати со QR код на 28 пазари ширум светот

Објавено

на

„PayPal” ја претстави можноста за користење QR кодови за купување и продажба на стоки и услуги на 28 пазари низ целиот свет.

Од земјоделските пазари до продажба на половни производи – воведувањето на QR-код во апликацијата „PayPal” им овозможува на клиентите да купуваат или продаваат самите лично.

Користењето на функцијата QR код во апликацијата „PayPal” овозможува лична трансакција со помош на паричник. На пример, трговците кои лично продаваат предмети можат да испечатат QR код, да го постават близу нив, а потрошувачите едноставно да скенираат, да ја внесат сумата што ја плаќаат и веднаш да ги испратат парите.

Ова му овозможува на продавачот да ги минимизира физичките интеракции со клиентот, а исто така ја ограничува и интеракцијата на корисникот со “checkout” технологијата.

„Знаеме дека во сегашното опкружување, купувањето и продавањето на стоки на безбеден и сигурен начин е приоритет за многу луѓе ширум светот“, рече Џон Кунзе, претставник на „PayPal”.

„PayPal” оваа функција ја овозможува на 28 пазари ширум светот, вклучувајќи ги: Австралија, Австрија, Белгија, Канада, Кипар, Чешка, Данска, Естонија, Финска, Франција, Германија, Грција, Хонг Конг, Унгарија, Ирска, Италија, Латвија, Луксембург, Малта, Холандија, Португалија, Словенија, Словачка, Шведска, Швајцарија, Шпанија, Велика Британија и САД.

Останато

Ангеловска на „Woman in Tech”: Кризата донесе можности за жените претприемачи и дигитализацијата

Објавено

на

Оваа ковид-19 криза, донесе големи предизвици, но истовремено и можности за технологиите и жените претприемачи и истата треба да се искористи за да ги направиме работите подобри во иднина, порача министерката за финансии Нина Ангеловска на виртуелната меѓународна конференција организирана од „Women in Tech” на панел со тема “Дипломатската визија да се охрабрат жените во науката, технологијата, инженерство и математиката“. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Листа на работни места со најмал стрес

Објавено

на

Без разлика дали работите во канцеларија или во рудник, иако се комплетно различни, и двете работни места можат тешко да влијаат врз психата. Сепак, разни истражувања го утврдија списокот на најмалку стресни работни места. (more…)

Продолжи со читање

Останато

Половина милион работници во Италија ќе ја загубат работата поради коронавирусот

Објавено

на

Во Италија, во текот на 2020 година, околу 500.000 луѓе ќе ги загубат своите работни места како резултат на кризата со вирусот Ковид-19. (more…)

Продолжи со читање

Популарно