Connect with us
P2_P_MK_1600x400

Електронско банкарство

Креирај ја мобилната банка на иднината и биди дел од првиот Хакатон на Охридска банка Сосиете Женерал

Објавено

на

Мобилното банкарство станува неизоставен дел од нашето секојдневие. Брзиот развој на новите технологии води кон проширување на можностите за интеракција и кон пошироко користење на банкарските услуги. Очигледна е потребата за воведување на иновации во мобилното банкарство и во начинот на интеракција на банките со сегашните и идните корисници.

Охридска банка Сосиете Женерал во соработка со Солвео го организира првиот OBSG BUZZ Хакатон и отвара повик до сите млади дизајнери, девелопери и други мотивирани поединци, кои се спремни да се вклучат во креирање на мобилната банка од иднината.

Целта на овој 54-часовен OBSG BUZZ – предизвик кој ќе се одржи од 30.11.2018 до 02.12.2018 е да се пронајдат и креираат нови начини на интеракција на Банката со корисниците. Односно, 50 млади и талентирани умови во тимови ќе имаат можност да работат на креирање иновативно, но истовремено и апликативно решение со кое ќе ја креираат мобилната банка на иднината, а истовремено ќе се борат за награда од 1.500 евра во денарска противвредност.

За време на OBSG BUZZ хакатонот, учесниците ќе треба да креираат предлог – решенија за концептот на мобилното банкарство во иднина, кое ќе се осврне на аспектите кои треба да се подобрат, иновациите кои се потребни за подобро функционирање на мобилната банка и функционалности кои ќе одговараат на модерниот начин на живот.

На крајот на настанот секој тим ќе го презентира своето идеално решение пред комисија која ќе го прогласи победникот на OBSG BUZZ Хакатонот.

На OBSG BUZZ Хакатон можат да се пријават сите кои сметаат дека можат да одговорат на овој предизвик, сакаат да креираат нови решенија, имаат искуство во дизајн, маркетинг, програмирање, бизнис, финансии, сакаат да запознаат нови контакти и се тимски играчи. Пријавите за учество може да бидат индивидуални или заедно со уште еден партнер.

Сите заинтересирани потребно е да пoполнат апликација за учество.

Електронско банкарство

Нови функционалности на електронското банкарство на Халкбанк АД СКопје

Објавено

на

Халкбанк АД Скопје ги информира своите клиенти за успешната надградба на системот и воведување на нови функционалности на услугата електронско банкарство. (more…)

Продолжи со читање

Електронско банкарство

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија објави факти поврзани со онлајн купувањата во 2018 година

Објавено

на

Асоцијацијата за е-трговија на Македонија објави неколку факти поврзаи со тоа колку се потрошило на онлајн купувања во 2018та година со платежни картички според објавените податоци на НБРСМ.

Колкава е вкупната остварена вредност реализирана преку е-трансакции во 2018 година?

Колкав износ потрошиле македонците за онлајн купувања во 2018 година?

Колкав износ потрошиле странците кон домашни е-продавници во 2018 година?

Колкав износ потрошиле македонците кон странски е-продавници во 2018 година?

 

Колкав износ потрошиле македонците кон домашни е-продавници во 2018 година?

 

Повеќе околу е-трговијата во Република Северна Македонија можете да погледнете во целосниот преглед на е-трговијата во 2018 година.

Продолжи со читање

Електронско банкарство

Стопанска банка АД – Скопје со новости во e-banking плаќањата за правни лица

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје ги информира своите клиенти дека изработи нова компонента за инсталација на дигитални сертификати на УСБ токен која овозможува потпишување од сите Windows пребарувачи. (more…)

Продолжи со читање
Unibanka_banner_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange