Connect with us

Електронско банкарство

MY Unibank – ново мобилно банкарство на УНИБанка АД Скопје

Објавено

на

Новата апликација My Unibank е нова верзија со модерен изглед, подобрен кориснички интерфејс, лесна навигација, зголемен број на функционалности.

Новите функционалности, покрај новиот модерен изглед, се создадени со цел на брз, практичен и иновативен начин, корисниците да ги завршат своите потреби за банкарски услуги.

За постоечките корисници, новата апликација може да се активира без посета во експозитура и со примена на најдобрите практики и меѓународните стандарди за безбедност на овој вид на комуникација.

Функционалности кои се вклучени во мобилната апликација се:

 • Можност за најава и потпишување со Биометрија – НОВО
 • Плаќања во земјата – Кредитен трансфер, Режиски трошоци, Буџетски плаќања
 •  Плаќања во странство – НОВО
 • Плаќања со тековна или идна валута
 • Листа на одобрени примачи – НОВО
 • Плати на пријател (преку листата на телефонски контакти) – НОВО
 • Побарај пари од пријател (преку листата на телефонски контакти) – НОВО
 • Купопродажба на валута – НОВО
 • Договарање на курс – НОВО
 • Целосен достап до трансакции и авторизации со дебитни и кредитни картички
 • Можност за затварање на достасан долг по кредитна картичка
 • Копија на налог, зачувување на налог како шаблон
 • Нотификации – за приливи, одливи, блокади, деблокади – НОВО
 • Брз преглед на документи за потпис и последни трансакции
 • Изводи по сметки и депозити
 • Креирање на извештаи за промет во период
 • Вчитување на изводи, извештаи за промет и налози во .pdf формат и споделување – НОВО
 • On Line аплицирање за кредит
 • Барање за СМС нотификации,
 • Барање за пакети
 • Скенирање на QR код заради авторизации
 • Информации за курсна листа
 •   Мапа на банкомати и експозитури со навигација за најблиската локација
 • Приспособувања на јазикот за работа, лозинката, мерки за безбедност
 • Доставување на пораки до Банката при потреба од менито поддршка и информација
 • Информации за Тарифата на Банката, Општите услови користење на услуги во електронските сервиси на Банката, Политика за приватност

Апликациите My Unibank и UNI Tоken стануваат една апликација – My Unibank.

Новата апликација My Unibank поддржува и скенирање на QR код за најава и потпишување на налози и документи и на web апликацијата на Банката и на мобилната апликација.

Упатство за користење

Електронско банкарство

S-BANKA – отсега со нов, модерен дизајн, достапна и за правни лица, со многубројни функционалности

Објавено

на

Шпаркасе Банка АД Скопје, следејќи ги актуелните трендови на пазарот и работејќи во интерес на своите клиенти, со цел да им овозможи непречена мобилност и достапност на широк опсег банкарски услуги, воведе многубројни новитети во својата мобилна апликација S-Banka. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Бесплатни дигитални услуги – Дел од поволностите за клиентите по повод 75 години Стопанска банка а.д. Битола

Објавено

на

По повод големиот јубилеј, 75 години постоење, Стопанска банка а.д. Битола спроведува низа промоции наменети за различни групи на клиенти. Овие промоции опфаќаат различни типови на услуги кои согласно таргет групата се нудат на клиентите со посебни поволности. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка овозможува плаќање со Google Pay™

Објавено

на

НЛБ Банка, следејќи го трендот на дигитално напредните банки, на своите клиенти кои ја користат апликацијата NLB Pay им овозможи плаќање со светскиот дигитален сервис Google Pay™, дома и во над 60 земји во светот. (more…)

Продолжи со читање

Популарно