Connect with us

Компании

Microsoft воведе open-source стратегија на 60.000 свои патенти

Објавено

на

Microsoft објави дека се придружува на Open Invention Network, open-source патент група посветена да ја штити Linux платформата од тужби, а при тој процес 60,000 патенти на Microsoft беа направени open-source.

Во изминатите неколку години, технолошкиот гигант од Редмонд заработи околу 4,3 милијарди американски долари врз одснова на своите „Android“ патенти.

Тоа доведе до низа конфликти со корисниците на „Android“, но се чини дека „Microsoft“ сака истите да ги направи минато.

Патентната библиотека на „Microsoft“ вклучува технологии како што се LF energy и HyperLedger.

Сепак, патентите како што се Windows desktop и кодот за десктоп апликации нема да бидат дел од овој договор.

Компании

Оглас за вработување во Монета [MoneyGram]

Објавено

на

Со цел на унапредување на активноста, Монета објавува конкурс за квалификувани кандидати за Раководител во секторот на Оператива и IT. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во ТИГО Фајнанс

Објавено

на

Финансиско друштво ТИГО Фајнанс ДООЕЛ Скопје е современа компанија која применува иновативна и модерна технологија, посветена на корисниците. Нудиме брзи и лесни решенија за микрокредитирање на физички лица кои се достапни секому.

(more…)

Продолжи со читање

Компании

Оглас за вработување во ФД СН Финансии

Објавено

на

Компанијата ФД СН Финансии вработува Back Оffice Маnager. (more…)

Продолжи со читање

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange