Connect with us

Платежни картички

Mastercard ги укинува дебитните картички Maestro!?

Објавено

на

Меѓународната организација што произведува платежни картички „Mastercard“ размислува за укинување на марката на дебитни картички „Maestro“ низ целиот свет, објави весникот „Комерсант“ повикувајќи се на свои доверливи извори.

Изворите го објаснија потенцијалното укинување на картичките „Maestro“ со недоволна профитабилност на брендот и ниската провизија на картичките.

Еден од изворите на списокот навел дека картичките „Maestro“ не се користат при трговија преку Интернет, област која го има најбрзиот развој во системот на плаќање.

Според изворот, „Mastercard“ во моментов преговара за укинување на картичките „Maestro“ со државниот систем на плаќање во Белорусија. Во исто време, изворите нагласуваат дека преговорите се водат во рамките на процесот на укинување на споменатите картички низ целиот свет.

Компанијата „Mastercard“ го лансираше брендот „Maestro“ во 1990 година.

Домашни банки

ТТК Банка АД Скопје започнува со издавање и прифаќање Mastercard картички

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје започна да издава дебитни и кредитни картички со логото на Mastercard и да прифаќа Mastercard картички на широката мрежа банкомати. За сите постојни и нови клиенти ова ќе значи поголема безбедност, брзина и удобност при користење на услугите на ТТК Банка АД Скопје, а со помош на поволностите што ги нуди Mastercard. (more…)

Продолжи со читање

Компании

Visa ја купува платформата Tink за 1,8 милијарди евра

Објавено

на

Една од најголемите глобални платежни системи во светот – „Visa” ќе ја купи шведската платформа „Tink” за 1,8 милијарди евра. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка со промотивна кампања за Mastercard Business картичките за правни лица

Објавено

на

НЛБ Банка од 1-ви јуни, 2021 година започнува промотивна кампања за Mastercard Business картичките за правни лица која ќе трае до 30-ти јуни 2021 година. (more…)

Продолжи со читањеПопуларно