Connect with us

Домашни банки

Маргарита Србиновска, Елена Атанасова и Мери Секуловска најдобри банкарски службеници на Стопанска банка АД – Скопје

Објавено

на

Традиционално, по повод Светскиот ден на штедењето, 31 октомври, Македонската банкарска асоцијација денеска на свечен настан ги додели признанијата на најдобрите шалтерски работници за 2021 година.

За оваа награда, банките избираат колеги кои во изминатата година покажале посебен успех во своето делување во филијалите: број на трансакции, остварена продажба и притоа покажале колегијалност и грижа за клиентите. Наградата е дотолку повеќе важна бидејќи ја доделуваат колеги за колеги, оддавајќи им признание и поттик за понатамошни успеси.

Оваа година од Стопанска банка АД – Скопје признание за најдобри шалтерски работници за 2021 година им беа доделени на:

  • Маргарита Србиновска, советник за СБ ексклузив клиенти во филијала Струга, Западен Регион
  • Елена Атанасова, раководител на служба за продажба во филијала Битола Веро, Централен Регион
  • Мери Секуловска, раководител на служба за продажба во филијала Маџари, Регион Скопје

Домашни банки

Именувани тројца нови членови на Управниот одбор на НЛБ д.д. Љубљана, меѓу кои и Антонио Аргир

Објавено

на

На вчерашниот прв состанок на Надзорниот одбор на НЛБ д.д Љубљана годинава, членовите се фокусираа на имплементација на стратегијата на НЛБ Групацијата и статусот на вклучување на факторите за управување со еколошките и социјални аспекти во деловниот модел на НЛБ Групацијата. На седницата, Надзорниот одбор назначи и тројца нови членови на Управниот одбор, со што истиот се прошири на вкупно шест члена. За нови членови на Управниот одбор на НЛБ д.д именувани се: Хедвика Усеник, Антонио Аргир и Андреј Ласиќ. Сите доаѓаат од НЛБ д.д или НЛБ Групацијата, имаат долгогодишно искуство и се веќе докажани во својата работа. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Стопанска банка АД – Скопје изврши измена и дополнување во тарифите за надоместоци за физички лица

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје ги известува своите клиенти дека воведува нови и врши измена на некои од постојните надоместоци во тарифата за физички лица, при што ги утврдува следните надоместоци: (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

ТТК Банка: Известување за работно време на филијали и експозитури на 19.1.2022 година (среда)

Објавено

на

ТТК Банка АД Скопје ги известува своите почитувани корисници дека по повод претстојниот празник – Богојавление (Водици), на 19.1.2022 година (среда) ќе работат следните филијали и експозитури на Банката: (more…)

Продолжи со читање

Популарно