Connect with us

Домашни банки

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА – банка на годината за 2021 година според читателите на “Банкарство”

Објавено

на

Читателите на www.bankarstvo.mk и оваа година имаа можност да се изјаснат на анкета преку која гласа за БАНКА НА ГОДИНАТА во 2021 година.

Читателите имаа можност да го изразат своето мислење и гласаат за банка на годината според 7 (седум) различни критериуми:

  1. воведување на нови производи и услуги (иновативност во работењето)
  2. понуда на поволни каматни стапки и провизии
  3. квалитетна и професионална услуга кон клиентите
  4. достапност на филијали/експозитури и банкомати
  5. корисничка поддршка
  6. препознатливост на брендот
  7. социјална/општествена одговорност

На анкетата, која беше спроведена во периодот од 8 до 23 јануари 2022 година се изјаснија вкупно 22.659 читатели.

Согласно анкетата, следниве банки се победници по категории:

Најдобра банка од аспект на воведување нови производи и услуги кои придонесуваат кон иновативно работење:

– НЛБ БАНКА АД СКОПЈЕ (4.438 гласови)

Банка која нуди најповолни каматни стапки на кредити, депозити и провизии за банкарско работење:

КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА АД СКОПЈЕ (4.340 гласови)

Банка со најдобри вработени од аспект на квалитетна и професионална услуга кон клиентите:

НЛБ БАНКА АД СКОПЈЕ (4.403 гласови)

Банка која има најголем број на филијали/експозитури и банкомати:

– НЛБ БАНКА АД СКОПЈЕ (4.837 гласови)

Банка со најдобра корисничка поддршка:

– НЛБ БАНКА АД СКОПЈЕ (4.655 гласови)

Најдобра банка според препознатливост на брендот:

– КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА АД СКОПЈЕ (4.683 гласови)

Банка која е најмногу препознатлива по општествена и социјална одговорност:

– КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА АД СКОПЈЕ (4.634 гласови)

БАНКА НА ГОДИНАТА – 2021 година, со најмногу освоени гласови во сите категории:

– КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА АД СКОПЈЕ (31.507 гласови)

Интересен е податокот што во сите категории вкупно 3.612 гласови се изјасниле за опцијата “ниту една”, односно дека ниту една банка не ја заслужува нивната доверба во соодветната категорија.

Домашни банки

Караванот на Халкбанк „Приказни од моето маало“ го посети Штип

Објавено

на

Караванот „Приказни од моето маало“ вчера ги посети учениците во ОУ „Ванчо Прке“ во Штип. Низ едукативно-креативни работилници ги слушнавме приказните од градот под Исарот, се дружевме со креативните деца и ја разгоривме нивната креативност и фантазија. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Триглав Осигурување Живот, во соработка со НЛБ Банка со нов Унит Линк производ

Објавено

на

Триглав Осигурување Живот, во соработка со НЛБ Банка, го збогати своето портфолио на продукти и понуди нов, атрактивен Унит Линк производ, кој покрај балансирана распределба и инвестирање на средства во удели на инвестициски фондови, нуди и животно осигурување со штедење. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Почна пријавувањето за настанот на тркала „Вози право, вози здраво“

Објавено

на

Најмасовниот и најзабавниот настан „Вози право, вози здраво“ во организација на Стопанска банка АД-Скопје повторно се враќа на скопските улиците. На 5 јуни (недела) градот по шести пат ќе биде преплавен со велосипеди, тротинети, ролери, скејтборди и бебешки колички кои ќе возат по улиците ослободени од автомобили, а луѓе од сите возрасти ќе се забавуваат и ќе дадат свој придонес за почиста животна средина. (more…)

Продолжи со читање


Популарно