Connect with us

Домашни банки

Комерцијална банка се приклучи на кредитно-гарантната шема на Развојната банка вредна 15 милиони евра

Објавено

на

Комерцијална банка АД Скопје потпиша договор за издавање портфолио гаранција од Гарантниот фонд на Развојната банка на Република Северна Македонија, со што се приклучи на кредитно–гарантната шема со која се ставаат на располагање 15 милиони евра во гаранции кон банките и штедилниците заподдршка на кредитирањето на микро, мали и средни компании.

Во рамките на оваа портфолио гаранција од Гарантниот фонд, Комерцијална банка може да вклучува кредити дадени на микро, мали и средни компании до максимален износ од 30.750.000 денари и со рок на враќање до осум години, а кои се наменети за основни и обртни средства.

Со учество во оваа кредитно–гарантна шема, Комерцијална банка продолжува да биде сигурен партнер на стопанството со  зголемена понуда на кредити за основни и обртни средства и со овозможување уште поповолни услови за финансирање на тековните и инвестициските активности на микро, малите и средните компании со цел да го поддржи нивниот раст и континуираниот развој на целокупната економија во земјата.

Домашни банки

УНИБанка со голема поволност за сите нови клиенти

Објавено

на

УНИБанка пред неполн месец ја отвори својата нова експозитура која е лоцирана во скопската населба Капиштец. Ова е дел од сеопфатаната стратегија за проширување на мрежата на Банката со што таа станува се подостапна за своите клиенти, за физичките и за правните лица. Новата експозитура се наоѓа на улицата Народен фронт број 17 и впрочем е 32 експозитура на УНИБанка во земјава. (more…)

Продолжи со читање

Анализи

БАНКАТА НА ГОДИНАТА ОСТВАРИ РЕЗУЛТАТ КОЈ ГО ОПРАВДУВА ОВОЈ ЕПИТЕТ – Комерцијална банка оствари фантастична добивка од 37,5 милиони евра во 2021 година!

Објавено

на

Во периодот од 01.01-31.12.2021 година Комерцијална банка АД Скопје од своето работење оствари добивка пред оданочување во износ од 2.504,6 милиони денари наспроти 2.067,1 милиони денари во 2020 година, што претставува пораст од 21,2%. Планираната добивка за анализираниот период е реализирана со 127,1%. Данокот на добивка во 2021 година изнесува 200,3 милиони денари, а нето-добивката за годината изнесува 2.304,3 милиони денари, или 20,5% повеќе во однос на минатата година. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Очекувања на менаџментот на СТОПАНСКА БАНКА АД-СКОПЈЕ за случувањата во банкарскиот сектор во 2022 година

Објавено

на

На почетокот на тековната 2022 година, се обраќаме до банките во Република С.Македонија со цел објавување на очекувањата на водечките банкари во нашата земја од аспект на предизвиците со кои ќе се соочат Банките во периодот што следи. (more…)

Продолжи со читање

Популарно