Connect with us

Платежни картички

ИутеКредит ја воведува првата биоразградлива картичка во земјата

Објавено

на

Еко свесноста е еден од главните принципи во работењето на ИутеКредит Македонија. Постојаното залагање за развој на финансиски услуги кои ќе остават што помал белег на природните ресурси се пресликува и во користење на производи кои се во синергија со оваа мисија на компанијата.

Новата ИутеКредит Mastercard картичка е целосен новитет на македонскиот пазар, бидејќи е направена од специјален биоразградлив материјал наречен PLА (polylactic acid). PLA материјалот се добива со преработка на пченкарен скроб во PLA смола, од која подоцна се прават различни производи меѓу кои и платежни картички. PLA картичките се изработуваат од пченка која се одгледува во Небраска (САД), која е различна од пченката за исхрана така што изворите на храна не се загрозени. Само 0.02% од глобалната површина за земјоделство се користи за производство на биопластика. 

Од друга страна, обичната пластика е огромен загадувач и потребни се повеќе од 400 години за да се разгради, а до сега се произведени 8 билиони тони пластика. Затоа, користењето на овој тешко разградлив материјал треба да се запре уште во самото производство на нештата. 

IuteCredit е партнер на финансискиот гигант Mastercard веќе четири години и е единствено финансиско друштво во Македонија и регионот кое има лиценца да ја издава картичката. Секој што ќе аплицира за кредит може да стане и сопственик на Mastercard и да има средства достапни 24/7. IuteCredit Mastercard може да се користи како и секоја друга платежна картичка на банкомати во земјата и странство, во продажни објекти и за онлајн купување. Корисниците на IuteCredit Mastercard користат бројни бенефити и имаат можност да бидат дел од наградни игри со уникатни и атрактивни награди. 

Платежни картички

АПЛИЦИРАЈ, АКТИВИРАЈ И ДОБИЈ БОНУС со Visa Gold кредитните картички на Халкбанк!

Објавено

на

Од 15.03.2023 сите клиенти кои ќе аплицираат за Visa Gold кредитна платежна картичка за физичко лице издадена од Халкбанк АД Скопје имаат можност да добијат 500 бонус поени на картичката. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

ШПАРКАСЕ БАНКА: ПРВА БАНКА ШТО ЌЕ ИЗДАВА ЦЕЛОСНО РЕЦИКЛИРАЧКИ КАРТИЧКИ 

Објавено

на

Како дел од зелената транзиција, за првпат во банкарскиот сектор во земјава Шпаркасе Банка започна да издава Visa Eco картички од рециклирачки материјал, со посебни својства на разградливост. Производството на картички на разградлив материјал, ќе влијае да се заштедат минимум 300 кг пластика произведена и одложена во животната средина годишно, или еквивалент на 1.800 кг CO2. (more…)

Продолжи со читање

Платежни картички

Промотивна акција за Mastercard кредитните картички од Комерцијална банка за уживање во празничната магија

Објавено

на

Со Mastercard кредитните картички од Комерцијална банка дозволете си повеќе за време на волшебната и празнична сезона и исполнете ги своите и желбите на најблиските. (more…)

Продолжи со читање

Популарно