Connect with us

Интервјуа

[Viber] ИНТЕРВЈУ: Одблиску со НЕЛА – електронскиот асистент на НЛБ Банка!

Објавено

на

НЛБ Банка од неодамна е првата финансиска институција во Северна Македонија која како дел од своето портфолио со услуги имплементираше целосно бесплатен и самостоен електронски асистент, преку кој клиентите на банката имаат можност користејќи Viber да “разговараат” со електронскиот асистент “НЕЛА”.

“НЕЛА” може да одговори на прашања, да даде корисни совети, да закаже состанок и да ги презентира поволностите и деталите за продуктите и услугите на Банката. Дополнително, “НЕЛА” може да ви испрати информација за најблиската експозитура или банкомат и да изработи информативна пресметка за кредит, како и да ви помогне да аплицирате за продуктите на банката.

БАНКАРСТВО го реализираше првиот разговор со “НЕЛА” кој во целост се одвиваше преку Viber платформата, одговарајќи на нашите прашања поврзани со нејзините карактеристики, кои се најчести прашања од клиентите, иновативните услуги на Банката, Viber стикерите и заштитата на личните податоци.

Целосниот разговор во форма на интервју можете да го погледнете во продолжение:

Интервјуа

Интервју ТОНИ ТРАЈАНОВ, МКБ: Располагаме со најголема, најбрза и најточна база на податоци за обврските на сите физички и правни лица во земјата

Објавено

на

МКБ е првото и единствено кредитно биро во Македонија кое делува со цел на корисниците да им овозможи безбедно и сигурно да чекорат низ процесот на деловното одлучување и унапредување на работењето.  (more…)

Продолжи со читање

Интервјуа

Интервју TOME ЧАГОРОВСКИ, СН Финансии: Време е за поддршка на трговците и купувачите

Објавено

на

Македонската трговија на мало е погодена од кризата предизвикана со корона вирусот. Од тие причини, СН финансиско друштво, овој ноември започна своја кампања за поддршка и на малите трговци, но и на населението, со цел да ги ублажи последиците од кризата. За каков потег станува збор, разговаравме со Томе Чагоровски  – менаџер на продажба и маркетинг во СН финансиско друштво. (more…)

Продолжи со читање

Интервјуа

Интервју АНА ТРАЈКОВСКИ, СН Финансии: Успешно планирање на финансиското работење на компанијата, во време на пандемија

Објавено

на

ФД СН Финансии ДОО Битола е првата Финтек компанија во Битола, но исто така е и прва Финтек компанија во Македонија со домашен капитал која е главно фокусирана на одобрување и исплата на кредити, но исто така работи и со издавање гаранции и факторинг. Проактивниот пристап кон клиентите, квалитетот на услугата и брзината на одобрување и исплата несомнено се клучни фактори кои влијаат врз клиентите да се одлучат да го изберат ФД СН Финансии. (more…)

Продолжи со читање

Популарно