Connect with us

Домашни банки

HR Open Day со Стопанска банка @i-bank store

Објавено

на

Стопанска банка АД – Скопје го најавува првиот HR ОТВОРЕН ДЕН во организација на Секторот за кадри и тимот од i-bank store. 

Повелете на 05.12.2018 во нашата i-bank store филијала и искористете ја приликата да разговарате со претставници на Секторот за кадри кои директно се вклучени во селекција на нововработени и практиканти и кои непосредно работат со вработените на Банката за развојните планови, кариерните можности и професионалната надградба.

На овој слободен и отворен ден, на кафе разговор со HR тимот на банката може да добиете препораки и совети за:

  • Структурата и изгледот на кратката биографија (CV) – tips & tricks и најчести пропусти и грешки во CV;
  • Зошто мотивационото писмо е толку голема работа? – што треба а што не треба да содржи;
  • Како успешно да се презентирш себеси на интервју – прашања, изглед, однесување и слично;
  • Зошто практична работа за време на студии може да биде мноооогу корисна;
  • Кој тип на практична работа е најсоодветен за работа, на пример, во Банка;
  • Кои се очекувањата на компаниите од новите вработени – кои вештини, познавања, основни лични карактеристики и сл. имаат екстра вредност;
  • Кои се најголемите предизвици на кандидатите без работно искуство и
  • Се што друго сакате да дознаете пред да аплицирате за пракса или работа во Стопанска банка па и на било кое друго место.

Секако, добредојдени се и HR професионалците кои сакаат повеќе да дознаат како една компанија ги планира потребите од ново вработени, како управува со кариерите и амбициите на вработените, како и за важната улога на HR во една компанија.

Ќе бидат презентирани и успешни примери од вработени во Банката кои преку пракса стигнале до сигурно вработување и напредуваат во кариерата.

Како прв ОТВОРЕН ДЕН имате простор да поставите и барања за идни нови содржини кои ќе може Банката да ги вклучи и да биде поблиску до вашите потреби.

Се гледаме, на 05.12.2018 од 10 до 17 часот

Домашни банки

Аванс на дивиденда за акционерите на Стопанска банка

Објавено

на

Собранието на акционери на Стопанска банка АД Скопје донесе одлука за прераспределба на дел од акумулираната добивка во добивка ограничена за распределба на акционерите. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

НЛБ Банка со награда за „Сајт на годината“ за 2018 година во Македонија

Објавено

на

На доделувањето на наградите на манифестацијата„Сајт на годината“, веб страницата на НЛБ Банка: nlb.mk го доби признанието за најдобар сајт во Македонија, во категоријата финансиски услуги, банкарство и осигурување. (more…)

Продолжи со читање

Домашни банки

Изложба на дела од колонијата „Вевчански видувања“ 2018 во НЛБ Галерија

Објавено

на

Во организација на Меѓународната ликовна колонија „Вевчански Видувања, како и на Компанијата „ВИА“, на 17 декември (понеделник), во 19 часот, во НЛБ Галерија во Скопје, свечено ќе биде отворена ИЗЛОЖБАТА НА УМЕТНИЧКИ ДЕЛА на Меѓународна ликовна колонија „Вевчански видувања“ 2018. (more…)

Продолжи со читање
P2_P_MK_300x250

Популарно

Copyright © 2018 bankarstvo.mk. All Rights Reserved. Developed by Digital Orange